NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
18. martā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Maksātnespēja

Bezmaksas konsultācijas par maksātnespējas procesu

Maksātnespējas procesa administratoru dienas ir iespēja saņemt sertificētu maksātnespējas procesa administratoru kvalitatīvu juridisko konsultāciju un attiecīgi noskaidrot atbildes uz visiem jautājumiem par maksātnespējas procesu.

FOTO: Freepik.

Šogad pirmo reizi norisināsies Maksātnespējas procesa administratoru dienas, kuru laikā tie iedzīvotāji, kurus interesē maksātnespējas procesa uzsākšana vai tiesiskās aizsardzības process, varēs saņemt bezmaksas konsultācijas. Pasākumu rīko biedrība “Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija” no 21. līdz 24. martam.  

“Pasākuma ietvaros ir paredzēts, ka maksātnespējas procesa administratori sniegs konsultācijas klātienē un/vai telefoniski ne tikai Rīgā, bet arī Jūrmalā, Ādažos, Madonā, Alūksnē un Daugavpilī,” informē asociācija.  

Lai pieteiktos bezmaksas konsultācijai, interesenti tiek aicināti laikus pieteikties pie izvēlētā maksātnespējas administratora. Saraksts ar maksātnespējas administratoriem, kuri Maksātnespējas procesa administratoru dienu ietvaros konsultēs iedzīvotājus, ir pieejams asociācijas mājaslapā www.administratori.lv 

Brīdina par maldinošiem solījumiem 

Ņemot vērā nesen publiskajā telpā izskanējušo informāciju par negodprātīgiem juridisko pakalpojumu sniedzējiem, kuri sola neilgā laikā atbrīvot no parādsaistībām maksātnespējas procesā, īpaši aicināti pieteikties profesionālu maksātnespējas administratoru konsultācijām ir tie iedzīvotāji, kuriem ir jautājumi par fiziskās personas maksātnespējas procesu – tā pamatpazīmēm, uzsākšanu un/vai norisi. 

LV portāls jau ir vēstījis: valsts iestāžu redzeslokā nonākusi informācija, ka arvien biežāk sastopami juridisko pakalpojumu sniedzēji, kas personām, kurām ir grūtības izpildīt parādsaistības, piedāvā par noteiktu summu (iespējams, pat ilgākā laika periodā) palīdzēt tās nokārtot. Pakalpojumu sniedzēji aicina parādniekus neveikt aktuālos kredītmaksājumus un apsola sekmīgi noslēgt fiziskās personas maksātnespējas procesu, pēc kura parādsaistības tiktu dzēstas. 

Šādi rīkojoties, pastāv liels risks, ka, ievērojot padomu apzināti nesegt aktuālās parādsaistības, fiziskā persona ne tikai nevarēs sekmīgi noslēgt fiziskās personas maksātnespējas procesu, bet arī, iespējams, zaudēs tiesības to īstenot. Tiesa var nepasludināt maksātnespējas procesu, ja pastāv kāds no Maksātnespējas likumā noteiktajiem šķēršļiem tā īstenošanai.  

Maksātnespējas procesa administratoru dienas ir iespēja saņemt sertificētu maksātnespējas procesa administratoru kvalitatīvu juridisko konsultāciju un attiecīgi noskaidrot atbildes uz visiem jautājumiem par maksātnespējas procesu. 

Jautājumu gadījumā iedzīvotāji tiek aicināti sazināties ar biedrību “Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija”, rakstot uz e-pasta adresi: administratori@administratori.lv vai zvanot uz tālruņa numuru: +371 27311811.

UZZIŅAI

Informatīvi avoti par maksātnespējas procesa norisi 

Plaša informācija par fiziskās personas maksātnespējas procesa norisi ir pieejama Maksātnespējas kontroles dienesta tīmekļvietnē www.mkd.gov.lv, sadaļā “Maksātnespēja” >> “Fiziskās personas maksātnespējas process”. Turpat detalizēti skaidrots, kas nepieciešams, lai iesniegtu fiziskās personas maksātnespējas procesa pieteikumu tiesā. 

Tieslietu ministrijas mājaslapas sadaļā “Fiziskās personas atbrīvošana no parādsaistībām” apkopota informācija par fiziskās personas atbrīvošanu no parādsaistībām, kas pieejama ierobežotam personu lokam. 

Plašāk par tēmu LV portālā >> 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI