NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
19. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
8
8

Šonedēļ pieejamas advokātu bezmaksas konsultācijas

FOTO: Freepik.

Ik gadu Advokatūras dienās Latvijas iedzīvotājiem tiek sniegts aptuveni 1000 bezmaksas konsultāciju par dažādiem jautājumiem. Šogad Advokatūras dienas, kas notiks laikposmā no 18. līdz 22. martam, norisināsies jau piecpadsmito reizi. 

Latvijas advokatūra šogad svin 103. jubileju. Kā ik pavasari šī notikuma ietvaros Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija rīko bezmaksas juridiskās palīdzības dienas, kad zvērināti advokāti un zvērinātu advokātu palīgi savu iespēju robežās un brīvprātīgi sniedz bezmaksas juridiskās konsultācijas.  

Advokatūras dienas Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija iedibināja 2010. gadā ar mērķi popularizēt zvērināta advokāta profesijas misiju – darboties sabiedrības interesēs, sniedzot iedzīvotājiem praktisku palīdzību pēc labākās sirdsapziņas. 

Kad notiks advokātu konsultācijas 

Konsultācijas šogad norisināsies no 18. līdz 22. martam (no pirmdienas līdz piektdienai), kad vairāk nekā 100 zvērinātu advokātu un viņu palīgu no Rīgas un citām pilsētām, piemēram, Daugavpils, Jēkabpils, Limbažiem, Rēzeknes, Saldus, Valmieras un Viļāniem, Advokatūras dienu laikā iedzīvotājiem visā Latvijā piedāvās saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas dažādās tiesību nozarēs. 

Kā norāda Latvijas Zvērinātu advokātu padomes ģenerālsekretāre Elīna Zeltiņa, advokāti un viņu palīgi konsultācijas sniegs attālināti – tiešsaistē ar e-pasta vai video saziņas rīku starpniecību, kā arī telefoniski.  

Bezmaksas konsultācijām īpaši aicināti pieteikties tie iedzīvotāji, kuriem līdz šim nav bijis iespējas saņemt advokātu juridisko palīdzību samaksas vai citu ierobežojumu dēļ. 

Kā pieteikties advokāta konsultācijai 

Konsultācijai var pieteikties mājaslapas www.advokatura.lv sadaļā “Advokatūras dienas”, kur atrodams saraksts ar to advokātu kontaktinformāciju, pieejamajiem laikiem un pārstāvēto tiesību jomu, kuri Advokatūras dienās sniedz bezmaksas juridiskās konsultācijas. 

E. Zeltiņa īpaši uzsver, ka ar izvēlēto advokātu jāsazinās individuāli, lai vienotos par konsultācijas laiku un tiesību jomu, kurā nepieciešams padoms. 

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI