E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32492
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Viens paskaidrojums no vairākiem atbildētājiem

J
jautā:
22. aprīlī, 2024
Lana

Labdien! Tiesā ir celta prasība pret vairākiem atbildētājiem. Vai minētie atbildētāji var parakstīt vienu paskaidrojumu, kurā tiks izklāstīti katra atbildētāja un arī kopējie argumenti? Respektīvi, tiesā no vairākiem atbildētājiem lietā tiks iesniegts viens paskaidrojums. 

A
atbild:
26. aprīlī, 2024

Civilprocesa likuma 148. panta pirmā daļa noteic, ka pēc lietas ierosināšanas prasības pieteikumu nekavējoties nosūta atbildētājam uz oficiālo elektronisko adresi vai ierakstītā pasta sūtījumā un nosaka termiņu rakstveida paskaidrojuma iesniegšanai. Tā paša panta otrā daļa noteic, kas atbildētājam jānorāda paskaidrojumā. Paskaidrojums ir jāparaksta.   

Likums neliedz atbildētājiem iesniegt kopīgu paskaidrojumu no vairākiem atbildētājiem. Svarīgi, lai paskaidrojums tiktu sagatavots, ievērojot Civilprocesa likuma 148. panta nosacījumus, kā arī lai to parakstītu katrs atbildētājs. Tas varētu būt ērti, ja atbildētāju paskaidrojumi neatšķiras. Taču, ja katrs atbildētājs vēlas izteikt savus argumentus, būtu jāizvērtē, vai iesniegtais dokuments būs tiesai salasāms un saprotams. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 229 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas