DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris Slovākijā pārrunās drošības un sadarbības aktualitātes

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 19. līdz 20. martam Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš uzturēsies vizītē Slovākijā, lai pārrunātu Latvijas un Slovākijas bruņoto spēku sadarbību aizsardzības jomā, Slovākijas dalību Kanādas vadītajā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā un starptautiskās un reģionālās drošības aktuālos jautājumus.

Ģenerālleitnants L.Kalniņš tiksies ar Slovākijas aizsardzības ministru Peteru Gajdošu (Peter Gajdoš) un Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieku ģenerāli Milanu Maksimu (Milan Maxim).

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā. Šogad NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu papildinās arī Čehija un Slovākija.

2016. gadā NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI