DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

A. Sprūds reģionālajā vizītē apmeklēs Ventspili 

Piektdien, 26. aprīlī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds reģionālajā vizītē apmeklēs Ventspili un Ventspils novadu, kur viesosies Ventspils valstspilsētas pašvaldības domē un tiksies ar tās pārstāvjiem. 

Lai pārrunātu aizsardzības nozares un pašvaldības sadarbību civilajā aizsardzībā un visaptverošā valsts aizsardzībā, aizsardzības ministrs vizītes laikā tiksies ar Ventspils pilsētas un Ventspils novada sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas pārstāvjiem. 

Tāpat reģionālās vizītes laikā aizsardzības ministrs apmeklēs Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālo vidusskolu, kur tiksies ar skolas direktoru pulkvežleitnantu Intaru Kušneru un skolēniem.  

Reģionālās vizītes gaitā A. Sprūds viesosies Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 46. kājnieku bataljonā, kur tiksies ar zemessargiem, kā arī apmeklēs radioastronomijas centru Irbenē. 

Jau ziņots, ka 2021. gadā Aizsardzības ministrija parakstīja nodomu vēstuli ar Ventspils Augstskolu par sadarbību Irbenes radioteleskopa infrastruktūras izmantošanā. Aizsardzības ministrija radioteleskopa uzturēšanas izmaksu daļējai segšanai no 2021. līdz 2023. gadam atvēlēja vairāk nekā vienu miljonu eiro.  

Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūta pārvaldībā esošais “Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra” radioteleskopu komplekss Irbenē ir valsts nozīmes pētniecības centrs, un tajā esošā zinātnes infrastruktūra ir pamats starptautiska līmeņa pētniecībai un kosmosa industrijas attīstībai Latvijā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI