E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32032
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Īpašuma lietojuma tiesības

J
jautā:
11. martā, 2024
Ilze

Labdien! Esmu īpašuma īpašniece, bet mans radinieks ir ierakstīts zemesgrāmatā kā īpašuma lietotājs līdz mūža galam. Ir atzīme, ka es kā īpašniece nevaru apgrūtināt viņa dzīvošanu šajā īpašumā. Es lasu likumus un saprotu viņa tiesības uz īpašumu, bet gribu saprast, vai man kā īpašniecei arī ir kādas tiesības. Viņš ir nomainījis īpašuma atslēgas un mani tajā neielaiž. Vai viņš tā drīkst darīt? Ja lietojuma tiesības ir viņam, vai viņš tur drīkst dzīvot ar citām personām? Ja zinu, ka viņš nav apdrošinājis māju pret ugunsnelaimi un īpašumu nolaiž. Kādas ir manas tiesības? Īpašumā esmu deklarēta. Vai viņš drīkst mani izdeklarēt? 

A
atbild:
13. martā, 2024

Atbildes uz saviem jautājumiem varat atrast LV portāla publicētajā e-konsultācijā “Ko paredz īpašuma lietojuma tiesības”. 

Papildus jānorāda, ka saskaņā ar Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 4. panta pirmo daļu dzīvesvietas maiņas gadījumā attiecīgās personas pienākums ir mēneša laikā, kopš tā pastāvīgi dzīvo jaunajā dzīvesvietā, deklarēt to dzīvesvietas deklarēšanas iestādē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas