E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31844
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
1

Kuri normatīvie akti ļauj ārstam nozīmēt mājas režīmu

J
jautā:
15. februārī, 2024
Ričards

Labdien! Nesen biju slimnīcā, pēc slimnīcas man izsniedza formu “Veidlapa Nr. 027/u”, kurā bija atzīmēts, ka man ir noteikts mājas režīms. Izskaidrojiet, lūdzu, ko nozīmē mājas režīms un kādi normatīvie akti dod ārstam pamatojumu nozīmēt šādu režīmu.

A
atbild:
29. februārī, 2024

Mājas režīms nozīmē to, ka jums ārstēšanās procesā jāuzturas savā dzīvesvietā.

Veselības inspekcijā paskaidro, ka ārstēšanās režīma noteikšana ir ārstējošā ārsta profesionālā kompetence: pēc pacienta veselības stāvokļa izvērtēšanas ārsts nosaka diagnozi, ārstēšanu un ārstēšanās režīmu.

Ministru kabineta noteikumu “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība” 20.1 punktā ir teikts: pēc personas pieprasījuma ārsts vai ārsta palīgs izsniedz medicīnisko dokumentu lietvedības kārtību regulējošajos normatīvajos aktos noteikto veidlapu Nr.27/u “Izraksts no stacionāra pacienta/ambulatorā pacienta medicīniskās kartes”. Pirms izraksta izsniegšanas aizpilda tā 1., 2., 3., 10., 11. un 12. punktu. Izraksta 10. punktā norāda ārstēšanās režīmu, kas konkrētajā laikposmā noteikts atbilstoši personas veselības stāvoklim (ārstēšana stacionārā, mājas vai brīvais režīms), kā arī izdara par to ierakstu personas medicīniskajā dokumentācijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas