E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31600
Lasīšanai: 4 minūtes
4
4

Kādēļ autoceļu izņem no pašvaldības ceļu saraksta

J
jautā:
01. februārī, 2024
Judīte

Par ceļu “Tukuma šoseja–Kliģi” Jelgavas novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) ir saņēmusi VARAM vēstuli ar lūgumu sniegt informāciju par pašvaldības ceļa “Tukuma šoseja–Kliģi” uzturēšanu. Pašvaldība ceļu izņēma no tās ceļu saraksta. Visu mūžu attiecīgais ceļš bija, un pēkšņi to izņēma, jo pirms tam rakstīju VARAM, un šī iestāde informēja un lūdza sakārtot konkrēto ceļu. VARAM informācija: “Pamatojoties uz Ministru kabineta 2021. gada 7. janvāra noteikumu Nr. 26 “Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli” (turpmāk – noteikumi Nr. 26) 2.8. un 10.2. apakšpunktu, sākot no 2023. gada 15. oktobra, pašvaldības autoceļam noteikta D klase un attiecīgi Jelgavas novada pašvaldībai (turpmāk – pašvaldība) tas jāuztur atbilstoši noteikumos Nr. 26 ietvertajām D klases autoceļu uzturēšanas prasībām.” Pašvaldība nolēma ceļu izņemt no saraksta, tādējādi it kā atrisinot problēmu. Visu mūžu ceļš bija, un tagad kartē nav ne mājas, ne ceļa. Ko darīt?

A
atbild:
06. februārī, 2024

Saskaņā ar normatīvo regulējumu (Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija noteikumiem Nr. 361 “Pašvaldību ceļu un ielu reģistrācijas un uzskaites kārtība”) pašvaldību ceļus un ielas uzskaita attiecīgā pašvaldība un reģistrē VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC). Noteikumi noteic: gadījumā, ja tiek būvēts, pārņemts pašvaldības īpašumā vai likvidēts pašvaldības ceļš vai iela, tad tiek mainīti pašvaldības ceļa vai ielas, tostarp tiltu un satiksmes pārvadu, tehniskie parametri, kā, piemēram, nosaukums vai adrese (velosipēdu ceļš, gājēju ceļš, gājēju un velosipēdu ceļš un kopīgs gājēju vai velosipēdu ceļu laukums). Pašvaldība viena mēneša laikā pēc attiecīgā dokumenta pieņemšanas sagatavo un iesniedz LVC iesniegumu izmaiņu veikšanai pašvaldību ceļu un ielu reģistrā.

Saskaņā ar LVC sniegto informāciju Jelgavas novada pašvaldības autoceļš “Tukuma šoseja–Kliģi” LVC uzturētajā Pašvaldību ceļu un ielu reģistrā bija reģistrēts līdz 2023. gada 22. decembrim, proti, līdz brīdim, kad tika apstiprināts jaunais, aktualizētais Jelgavas novada ceļu saraksts, kurā tika veiktas izmaiņas. Tās tika iesniegtas LVC, lai tiktu fiksētas Pašvaldību ceļu un ielu reģistrā. Autoceļš “Tukuma šoseja–Kliģi” nav reģistrēts arī Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā.

Lai izvērtētu konkrēto jautājumu, Satiksmes ministrija pieprasīs no Jelgavas novada pašvaldības informāciju par iemeslu, kādēļ autoceļš “Tukuma šoseja–Kliģi” tika izņemts no Jelgavas novada pašvaldības ceļu saraksta. Pēc informācijas saņemšanas no Jelgavas novada pašvaldības varēsim sniegt detalizētāku atbildi.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas