E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31160
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
3
1
3

Ja veselības apdrošināšanas polisi piedāvā abas darbavietas

J
jautā:
07. decembrī, 2023
Ilze

Labdien! Strādāju divās darbavietās: valsts pārvaldē (0,5 slodze) un pašvaldības iestādē (0,5 slodze). Abi darba devēji man piedāvā veselības apdrošināšanas polises. Vai varu pieteikties uz abām veselības apdrošināšanas polisēm? Vai ir kādi ierobežojumi?

A
atbild:
29. decembrī, 2023
Santa Galiņa
LV portāls
Apdrošināšanas kompānija “Ergo”
Kaspars Neivalds, Veselības apdrošināšanas departamenta direktors Baltijā

Apdrošināšanas kompānijas “Ergo” Veselības apdrošināšanas departamenta direktors Baltijā Kaspars Neivalds norāda, ka jūs varat pieteikties uz veselības apdrošināšanas polisēm abās darbavietās – ierobežojumu šajā ziņā nav.

Ir iespējamas divas situācijas – darba devēji abas polises var būt noslēguši pie viena apdrošinātāja vai arī katrs savā apdrošināšanas kompānijā , taču, kā skaidro K. Neivalds, abos gadījumos jūs varēsiet pieteikt divas apdrošināšanas atlīdzības atbilstoši noslēgto polišu noteikumiem.

Jāņem vien vērā, ka izmaksātās atlīdzības no abām polisēm kopā nedrīkstēs pārsniegt reālās saņemtā medicīnas pakalpojuma izmaksas. Piemēram, ja medicīnas pakalpojums maksās 50 eiro un abas polises to segs 30 eiro apmērā, tad abu atlīdzību kopējā summa nevarēs pārsniegt 50 eiro. Daļu, ko nekompensēs viens apdrošinātājs, darbinieks varēs pieteikt atmaksai no otra apdrošinātāja. Bet, piemēram, ja pakalpojums maksās 80 eiro un viena polise to apmaksās 35 eiro apmērā, bet otra – 30 eiro, tad atlikušo daļu darbinieks varēs iesniegt Valsts ieņēmumu dienestā medicīnas izdevumu atmaksai.

K. Neivalds iesaka šajā situācijā saglabāt visus maksājuma dokumentus par izdevumiem, kuri radušies ārstējoties, jo Valsts ieņēmumu dienests var lūgt tos uzrādīt.  

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas