E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30948
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Nekustamais īpašums citā valstī

J
jautā:
10. novembrī, 2023
liga

Man pieder nekustamais īpašums Krievijas Federācijā un es vēlos šo īpašumu dāvināt savam dēlam. Mēs visi esam Latvijas Republikas pilsoņi. Vai es varu Latvijā noformēt dāvinājuma līgumu (vai šim darījumam ir nepieciešama laulātā piekrišana) un vai tas būs saistošs Krievijā? Vai arī man nepieciešams formalitātes kārtot tās valsts teritorijā, kurā ir reģistrēts īpašums?

A
atbild:
18. decembrī, 2023
Latvijas notārs
Anete Freiberga, zvērināta notāre

Katra valsts nosaka iekšējo kārtību (normatīvo regulējumu), kā konkrētajā valstī notiek nekustamo īpašumu atsavināšana, tostarp nekustamo īpašumu dāvināšana.

Ja nekustamais īpašums atrodas Krievijas Federācijā, jāvēršas pie Krievijas Federācijā praktizējoša notāra, kurš sniegs pilnīgu informāciju par darījumam nepieciešamajiem dokumentiem, to noformēšanas kārtību, apliecinās nekustamo īpašumu darījumus, kā arī veiks īpašnieka maiņas reģistrāciju attiecīgajos reģistros.

Zvērinātiem notāriem Latvijā nav piekļuves Krievijas Federācijas nekustamo īpašumu reģistriem, kā arī nav tiesību veikt nekustamo īpašumu īpašnieku maiņas reģistrāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas