E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23801
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kā drīkst audzēt dārzeņus hidroponikā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. jūlijā, 2021
Aldis

Labdien. Tagad daudzi sāk audzēt dārzeņus hidroponikā, tam izmantojot plastmasas kanalizācijas caurules, ventilācijas kanālus, cinkotus metāla izstrādājumus, dažādus augsnes aizstājējus – minerālvati (ne agrovati), dažādu materiālu audumus (džutu, parolonu, kokvilnu utt.). Vai ir kaut kāds regulējums, ko drīkst izmantot audzēšanai hidroponikā, lai pēc tam pārdotu tāda veida produkciju veikalos? Vai tas nav bīstami cilvēka veselībai, piemēram, izmantojot cinkotus metāla izstrādājumus?

A
atbild:
29. jūlijā, 2021

Audzēšanai hidroponikā nav noteiktas specifiskas prasības dārzeņu audzēšanā izmantojamām vidēm. Taču dažādu piesārņotāju, tajā skaitā smago metālu, maksimāli pieļaujamo līmeni pārtikā nosaka Eiropas Komisijas 2006. gada 19. decembra Regula (EK) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos.

Dārzeņu audzēšanā izmantotās tehnoloģijas un materiāli nedrīkst radīt piesārņojumu pārtikā tādā daudzumā, lai tiktu pārsniegti minētajā Regulā noteiktie maksimāli pieļaujamie līmeņi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 219 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas