E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17184
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri

Par dzīvesvietas deklarēšanas normu diplomātiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūnijā, 2019
Oskars

Labdien! Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 6. panta otrā daļa nosaka: "Personas, kuras saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem un Latvijas Republikai saistošiem starptautiskajiem līgumiem bauda diplomātiskās vai konsulārās un tām pielīdzinātās privilēģijas un imunitātes, dzīvesvietu var deklarēt ārlietu ministra noteiktajā kārtībā." Kāda ir šī "ārlietu ministra noteiktā kārtība", kādas ir atšķirības no parastā deklarēšanās procesa?

A
atbild:
28. jūnijā, 2019

Ārlietu ministrija LV portālam skaidroja, ka Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 6. panta otrajā daļā minētā norma tika pieņemta 2003. gadā un praksē nav bijusi aktuāla, tāpēc šāda īpaša ārlietu ministra noteikta kārtība personām, kuras saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem un Latvijas Republikai saistošiem starptautiskajiem līgumiem bauda diplomātiskās vai konsulārās un tām pielīdzinātās privilēģijas un imunitātes, jeb Ārlietu ministrijā akreditētajām personām nav tikusi izveidota un nepastāv.                  

Lai gan iepriekš minētajam personu lokam, pastāvīgi uzturoties Latvijā, likumā nav noteikts pienākums deklarēt savu dzīvesvietu, deklarēšanās ir iespējama, brīvprātīgi pieprasot un saņemot personas kodu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 209 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas