DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Iedzīvotāji tiek aicināti pieteikties bezmaksas neformālās izglītības moduļu programmai “Manu personīgo finanšu plānošana" 

Publicitātes foto

Liepājas Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centra Personības izaugsmes un pilnveides nodaļa aicina iedzīvotājus pieteikties uz neformālās izglītības moduļa programmas “Manu personīgo finanšu plānošana" septiņām tiešsaistes nodarbībām, ko izstrādājusi Latvijas Banka. 

Programmas laikā būs iespēja pilnveidot savu finanšu pratību, lai pieņemtu optimālus finanšu lēmumus un veidotu labklājību, apgūstot 6 moduļus: 

  • Mans budžets – kas ir budžets, kā to veidot un kā saplānot to, lai būtu iespēja arī veidot uzkrājumus; 
  • Ienākumi un izdevumi, kā tos pārvaldīt ikdienā – kā tos saplānot pareizi, kā kategorizēt un kā pārvaldīt savas finanses gudri; 
  • Uzkrājumi un to veidi – kādi ir uzkrājumu veidi, kāpēc tie ir jāveido; 
  • Mans “drošības spilvens” – kas tas ir, kāpēc tādu ir svarīgi veidot un cik lielam ir jābūt drošības spilvenam, lai tiešām būtu droši; 
  • Mana pensija – pensiju sistēma Latvijā, pensiju līmeņu pārvaldītāji un kā aprēķināt nākotnes pensiju; 
  • Apdrošināšana – kādi ir apdrošināšanas veidi, kam pievērst uzmanību, izvēloties apdrošināšanas polisi un kam jāpievērš pastiprināta uzmanība.

Pirmā nodarbība š.g. 9 aprīlī plkst. 17:30. Plānotie nodarbību laiki – 9. aprīlis,  11. aprīlis, 16. aprīlis, 18. aprīlis, 23. aprīlis, 25. aprīlis, 30.aprīlis. Nodarbības notiks tiešsaistē, platformā Zoom. Pieteikšanās līdz š.g. 7.aprīlim, pieteikšanās anketa šeit: https://ej.uz/finprat2024 

Programmas mērķauditorija ir iedzīvotāji, kuri vēlas uzlabot savas finanšu pratību. Nodarbību vadītāja Agnese Lāce, finanšu speciāliste un praktizējoša grāmatvede ar vairāku gadu pieredzi, kā arī vairāk kā 10 gadu pieredzi SEB bankā kā privātpersonu darījumu vadītājai. 

Programma tiek īstenota Izglītības un zinātnes ministriju, Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekta „Nacionālie koordinatori Eiropas programmas ieviešanai Latvijas pieaugušo izglītībā” projekta numurs Nr. 101051304-NCLV-ERASMUS-EDU-2021-AL-AGENDA-IBA) ietvaros. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI