DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina izteikt priekšlikumus piecu ielu nosaukumiem  

Publicitātes attēls

Liepājas pašvaldība no 19. aprīļa līdz 2. maijam rīko sabiedrisko apspriešanu, aicinot iedzīvotājus ieteikt savus priekšlikumus piecu jaunu ielu nosaukumiem Klaipēdas ielas 138 teritorijā, kur paredzēta dzīvojamo māju attīstība.  

Lai atbilstoši izstrādātajam lokālplānojumam izdalītu plānotās ielas un veiktu turpmākās darbības īpašuma attīstīšanā jaunu mājokļu būvniecībai, jau šobrīd jaunajām ielām jāparedz nosaukumi. Ielas tiks izbūvētas, kad būs izstrādāti būvprojekti un atrasts nepieciešamais finansējums. 

Viens ielas nosaukums nepieciešams pakalpojumu un daudzdzīvokļu dzīvojamo māju rajonam starp Vētru ielu un Dienvidu fortu. Vēl četras ielas paredzētas uz dienvidiem no forta jeb aiz ūdenstilpes, kas liepājniekiem pazīstams kā “pakaviņš”, kur plānota mazstāvu dzīvojamo māju attīstība.  

Saistībā ar to, ka visas ielas atrodas vienā teritorijā, iedzīvotāji aicināti domāt savstarpēji saistītus nosaukumu variantus pēc vienotiem principiem, piemēram: 

  1. Lai ielas vienā rajonā tiktu sauktas līdzīgi (līdzīgi kā Rubeņu, Medņu, Strazdu iela vai Sabiles, Rendas un Abavas iela); 
  2. Lai pēc ielas nosaukuma iespējams noteikt, kurā pilsētas rajonā tas atrodas (līdzīgi kā Metalurgu, Tērauda, Fabrikas iela vai Loču, Laivinieku, Matrožu iela); 
  3. Lai ielu nosaukumi atspoguļo vēsturisko vai pašreizējo nozīmi (piemēram, Ganību, Katedrāles, Cukura iela).

Lai rastu piemērotākos ielu nosaukumus, iedzīvotāji aicināti izteikt savus priekšlikumus, līdz 2. maijam aizpildot aptaujas anketu. Anketa pieejama: https://epakalpojumi.liepaja.lv/lv/project/clgxOE1KNDlQUGswaWptZDJJR1ZvZz09/. Tāpat rakstiskus priekšlikumus var iesniegt klātienē Liepājas pašvaldības administrācijas Klientu apkalpošanas un pakalpojumu centros Rožu ielā 6 vai Peldu ielā 5. 

Liepājā šobrīd ir 375 ielas. Lai priekšlikumi nesakristu ar esošiem nosaukumiem, esošo ielu sarakstu var apskatīt pašvaldības tīmekļvietnē: www.liepaja.lv/dokumenti/liepajas-ielu-saraksts/ 

Klaipēdas ielas 138 zemesgabala lokālplānojums apstiprināts ar Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 23. marta lēmumu un paredz šo teritoriju atvēlēt galvenokārt jaunu mājokļu būvniecībai. Plānojums ietver teritoriju pie pilsētas dienvidu robežas starp Pērkones kanālu un Baltijas jūru 25,4 hektāru platībā. Zemesgabals robežojas ar Vētru ielu ziemeļos un pilsētas robežu dienvidos, tā vidusdaļā atrodas fortifikācijas būve – Liepājas cietokšņa baterija Nr. 8 jeb Dienvidu forts, ko paredzēts saglabāt un izveidot par publiski pieejamu atpūtas zonu.  

Lokālplānojumā dzīvošanai atvēlēti zemesgabala dienvidi un daļa no ziemeļiem. Ziemeļu daļā paredzēta daudzdzīvokļu dzīvojamā apbūve – pie Klaipēdas ielas nosakot ēku maksimālo atļauto augstumu līdz deviņiem stāviem, pakāpeniski uz jūras pusi pārejot līdz piecu stāvu apbūvei. Savukārt dienvidos paredzēta mazstāvu dzīvojamo māju apbūve līdz trīs stāvu augstumam. Bet pie pašas Vētru ielas plānota jauktas apbūves teritorija, nodrošinot gan publisko, gan mājokļa funkciju. 

Lai piešķirtu ielām nosaukumus, iedzīvotāju priekšlikums jāapstiprina domes sēdē.  

Pēdējo reizi vienlaikus vairākus jaunus ielu nosaukumus pašvaldība piešķīra 2007. gadā teritorijai savrupmāju būvniecībai starp Grīzupes, Slimnīcas un Brīvības ielu, pēc iedzīvotāju ierosinājumiem attiecīgi piešķirot 10 jaunus nosaukumus: Smilgu, Pieneņu, Magoņu, Upeņu, Pelašķu, Pureņu, Aveņu, Zemeņu, Aroniju un Ķiršu ielu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI