DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Krišjānis Kariņš strādās īpašajā pret – naudas atmazgāšanas un finanšu noziegumu izpētes komitejā Eiropas Parlamenta

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Eiropas Parlamenta (EP) plenārsesijā Strasbūrā deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība/ETP) apstiprināts par pilntiesīgu biedru EP jaunajā komitejā (TAX3), kas pētīs finanšu noziegumu jautājumus, tai skaitā naudas atmazgāšanu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Jaunizveidotā komiteja turpinās iepriekšējo komiteju (TAX 1 un 2, kā arī PANAMAS dokumentu izpētes) darbu.

Krišjānis Kariņš uzsver: "Vispirms ir jāpieņem likumi un tad jāseko arī stingrai to piemērošanai. Esmu līdzautors  divām direktīvām, kas sniedz jaunus ieročus cīņai pret naudas atmazgāšanu, tai skaitā, izveido patiesā labuma guvēju reģistru. Naudas atmazgāšana nav tikai drauds mūsu drošībai, bet arī ekonomikai - mazāk investīcijas, lielāka emigrācija un kopumā sliktāki apstākļi visiem. Šajā komitejā vērtēsim to kā dalībvalstis piemēro šos likumus, kā tie strādā dzīvē, kur nepieciešami uzlabojumi."

Atsaucoties uz situāciju banku sektorā Latvijā un ASV paziņojumiem par sistemātisku naudas atmazgāšanu no Krievijas uz Eiropu caur Latvijas bankām, Krišjānis Kariņš norādīja, ka šī komiteja arī ir iespēja Latvijai parādīt, ka aktīvi cīnāmies pret naudas atmazgāšanu un nevēlamies pieļaut, ka Latvijas reputāciju turpina graut šādas nelegālas darbības.

Izveidojot īpašo komiteju, Eiropas Parlaments reaģē uz pērn publiskotajos "Paradīzes dokumentos" atklātajiem faktiem. Komitejas sastāvā apstiprināti 45 locekļi un tās 12 mēnešu pilnvaru termiņš sākas uzreiz pēc tās sastāva apstiprināšanas.

K. Kariņš Eiropas Parlamentā strādā Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā, Ekonomikas un monetāro lietu komitejā. Starptautiskās nevalstiskās organizācijas "VoteWatch Europe" pētījumā par ietekmīgākajiem EP deputātiem enerģētikas politikas jomā viņš ieņem ceturto vietu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI