DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ārlietu ministrija izstādē ,,Balttour2018’’ stāstīs par drošu ceļošanu, piedāvās minēt krustvārdu mīklas un aplūkot senus ceļošanas dokumentus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
22. janvārī Ārlietu ministrijas (ĀM) Konsulārā departamenta direktore Guna Japiņa piedalījās 25. starptautiskās Baltijas tūrisma izstādes -gadatirgus “Balttour2018” preses konferencē.

Par godu Latvijas simtgadei ĀM stendā šogad būs aplūkojams Konsulārā dienesta veltījums simtgadei - izstāde par seniem ceļošanas dokumentiem "Ceļošanas un pārvietošanās brīvība. 16.–20. gadsimta pirmās puses ceļojumu dokumenti". Izstāde tapusi, sadarbojoties ĀM un Latvijas Valsts vēstures arhīvam. Ekspozīcijā arhīva speciālisti stāstīts par Latvijas vēsturi. Izstāde sniedz ieskatu Latvijas iedzīvotāju ceļošanas paradumu attīstībā, ilustrējot dažādus vēstures un ārpolitikas aspektus. "Braucieni uz ārvalstīm studiju vai darba nolūkos bija izplatīti jau pirms vairākiem gadsimtiem, un ceļotāja identifikācijai un drošībai arvien tikusi pievērsta pastiprināta uzmanība. Mūsdienu ceļotājiem būs vērtīgi gūt ieskatu, kā attīstījušies priekšstati par drošu ceļošanu, kāda ir bijusi pasu loma vēstures griežos, un labāk izprast mūsdienu ceļošanas prasības", stāsta ĀM Konsulārā departamenta direktore G. Japiņa. Izstādē apskatāma neatkarīgās Latvijas diplomāta un okupācijas laikā pārstāvja ASV Jāņa Feldmaņa pase, Latvijas Sapņu komandas – Eiropas 1935. gada čempionāta basketbolā uzvarētājas vienotā ceļošanas dokumenta kopijas un citi interesanti eksponāti.

Ministrijas stenda apmeklētājiem būs iespēja aizpildīt krustvārdu mīklas par ceļošanu un Latvijas vēsturi un iegūt ar ceļošanu saistītas balvas, ko būs sarūpējuši sadarbības partneri Latvijā un ārvalstīs.

Pirms "Balttour2018" ar izstādes rīkotāju atbalstu ĀM Konsulārais departaments Facebook kontā @celodrosi izsludinās konkursu: tiešsaistē izpildot testu, ikviens ceļotājs varēs pārbaudīt un papildināt zināšanas par drošu ceļošanu. Drošākajiem ceļotājiem, kuri testā būs ieguvuši maksimālo punktu skaitu, būs iespēja saņemt bezmaksas ielūgumus uz "Balttour2018". Aicinām sekot līdzi informācijai @celodrosi kontā.

Sabiedrības informēšana par drošu ceļošanu notiks visa gada garumā - šogad sadarbībā ar Iekšlietu ministriju un citiem sadarbības partneriem īpaša uzmanība tiks veltīta cilvēku tirdzniecības apkarošanas tēmai, kas, ņemot vērā Latvijas iedzīvotāju mobilitāti, kļūst aizvien aktuālāka.

Starptautiskā tūrisma izstāde "Balttour2018" notiks no 2. līdz 4. februārim izstāžu centrā ,,Ķīpsala". Tas būs centrālais notikums, kurā ĀM iepazīstinās ceļotājus ar drošas ceļošanas nosacījumiem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI