NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
06. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts pārvalde
13
13

Apmācības par līdzdalību valsts politikas veidošanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik.

Valsts kanceleja aicina iedzīvotājus pieteikties “Pareizajiem kursiem” – 50 minūšu bezmaksas nodarbībām tiešsaistē, kuru laikā iepazīstinās ar politiskās līdzdalības iespējām lēmumu pieņemšanas procesā dažādās valsts pārvaldes jomās.

Latvijas iedzīvotāju uzticēšanās līmenis valdībai ir zems, un vairums sabiedrības netic, ka ar savu balsi spēj kaut ko mainīt savā valstī, liecina Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dati.

Vairāk par tēmu >>

“Jo saprotamāku mēs padarām informāciju par to, kādas ir iesaistes formas valsts politikas veidošanā un kādi instrumenti iedzīvotājiem ir pieejami, jo lielāka iespēja, ka cilvēks iesaistīsies viņam svarīgu lēmumu pieņemšanā valsts līmenī,” stāsta Valsts kancelejas (VK) konsultante sabiedrības līdzdalības jautājumos Zane Legzdiņa-Joja.

“Aizvadītais gads ir izgaismojis to, ka drošība nav pašsaprotama un brīvība nav par brīvu. Atbildība par Latvijas valsts noturību pret dažādiem draudiem negulst tikai uz valstsvīru pleciem – izšķiroša loma būs arī iedzīvotāju gatavībai un spējai iesaistīties lēmumu pieņemšanā valsts pārvaldē,” norāda Tomass Pildegovičs, viens no nodarbību vieslektoriem un NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vecākais eksperts.

“Pareizie kursi” notiks janvāra otrajā pusē, sniedzot iespēju uzzināt par līdzdalības formām dažādās jomās: vides aizsardzībā, ekonomikā, izglītībā, tieslietās, satiksmē, veselībā, kultūrā u. c. Iedzīvotāji varēs iepazīties ar līdzdalības iespēju klāstu un praktiskiem piemēriem par to, kā iesaistīties lēmumu pieņemšanā valsts pārvaldes darbā, kā arī saņemt atbildes uz jautājumiem par līdzdalības iespējām konkrētās nozarēs, skaidro VK.

Nodarbības vadīs lektore un komunikācijas eksperte Jana Bunkus. Katrā nodarbībā viesosies vieslektori, tostarp Gustavs Terzens, Māra Sleja, Inga Akmentiņa-Smildziņa, Pauls Timrots, Tomass Pildegovičs, Jānis Kronis, Kaspars Zālītis, Mairita Lūse u. c. VK norāda, ka informācija par nodarbību tēmām un laikiem būs pieejama tuvākajās dienās.

Pieteikties “Pareizajiem kursiem” iespējams vietnē pareiziekursi.lv.

Labs saturs
13
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI