E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32383
Lasīšanai: 2 minūtes

Lēmumu par atteikumu uzturēties Latvijā var pārsūdzēt

J
jautā:
13. aprīlī, 2024
Kris

Labdien! Es un mans bērns esam Latvijas Republikas pilsoņi. Vīrs ir Krievijas pilsonis. No 2011. līdz 2019. gadam mūsu ģimene dzīvoja Krievijas Federācijā. No 2019. līdz 2023. gadam vīrs atradās ieslodzījuma vietā Krievijā. Diemžēl apstrīdēt tiesas lēmumu Krievijā neizdevās un vīram tika piešķirta sodāmība. Tiklīdz mans vīrs tika apcietināts, es un mūsu kopējais nepilngadīgais bērns 2019. gadā pametām Krievijas Federāciju un atgriezāmies manā dzimtenē – Latvijas Republikā. Mūsu ģimene uzreiz pieņēma lēmumu, ka, tiklīdz vīrs tiks atbrīvots no ieslodzījuma vietas, ir jāmēģina realizēties kā ģimenes institūtam Latvijas Republikā, kur, mūsuprāt, ģimenes, cilvēku un bērnu tiesības un intereses ir stingri aizsargātas. Diemžēl manam vīram 10.04.2024. sodāmības dēļ tika atteikta termiņuzturēšanās atļaujas izsniegšana Latvijas Republikā, respektīvi, realizēt mūsu kopdzīvi Latvijas Republikā vairs nav iespējams. Vai, aizliedzot manam vīram ilgtermiņā uzturēties Latvijas Republikā kopā ar savu laulāto un bērnu, kuri ir Latvijas pilsoņi un pastāvīgi dzīvo Latvijas Republikā, ir aizskartas manas un mūsu bērna cilvēktiesības? Vai, aizliedzot manam vīram dzīvot un strādāt Latvijas Republikā, ir aizskartas mūsu kopējā nepilngadīgā bērna intereses? Vai, izņemot termiņuzturēšanās atļauju, ir cits likumīgs veids, kā mans vīrs ilgtermiņā varētu dzīvot, strādāt un baudīt kopdzīvi ar savu laulāto un nepilngadīgo bērnu Latvijas Republikā Paldies!

A
atbild:
23. aprīlī, 2024

Katrs lēmums par atteikumu uzturēties Latvijā tiek vērtēts individuāli un samērojot sabiedrības intereses, lai personas tiesības uz privāto un ģimenes dzīvi netiktu ierobežotas nesamērīgi. 

Lēmumu likumā noteiktajā procedūrā ir tiesības pārsūdzēt tiesā, kas ir kompetenta pārbaudīt personas tiesību ierobežošanas tiesiskumu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 263 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas