E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32000
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai drīkst veidot biznesu citā ES valstī

J
jautā:
07. martā, 2024
Alekss

Pašnodarbinātais citā ES valstī. Vai var reģistrēties kā pašnodarbinātais citā ES valstī, ja ir Latvijas pilsonība? 
Izvērtējot situāciju citā ES valstī, ir labvēlīgāki nosacījumi, tādēļ interesē iespējas reģistrēt mazo saimniecisko darbību citā ES valstī. 

A
atbild:
11. martā, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Latvijā kā saimnieciskās darbības veicēji Valsts ieņēmumu dienestā var būt reģistrēti gan rezidenti, gan nerezidenti. Ja gribat izveidot uzņēmumu citā ES valstī vai reģistrēties tajā kā pašnodarbinātais, jums pašam ir jāuzzina, kādi ir reģistrācijas noteikumi. Latvijas tiesību akti to nenosaka. 

Latvijas Republikas Brīvas pakalpojumu sniegšanas likumā, kurā iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2006. gada 12. decembra direktīvas Nr. 2006/123/EK par pakalpojumiem iekšējā tirgū, noteikts, ka Latvijas Republikā reģistrēta pakalpojuma sniedzēja saimniecisko darbību nedrīkst ierobežot, aizliedzot viņam veikt saimniecisko darbību vienlaikus vairākās dalībvalstīs, kā arī būt ierakstītam vienlaikus vairākos dalībvalstu reģistros vai citās uzskaites sistēmās (reģistros), kā arī aizliedzot viņam brīvi izvēlēties saimnieciskās darbības formu vai veidu. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas