E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31089
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai pašvaldībai jānodrošina transports vai pavadonis uz bērnudārzu

J
jautā:
01. decembrī, 2023
Sandra

Labdien! Vai ir likums, kas paredz: ja bērns dzīvo tālu no PII vai skolas, tad pašvaldībai ir jānodrošina transports (pavadonis līdzi uz PII)?

A
atbild:
29. decembrī, 2023

Izglītības likums cita starpā nosaka pašvaldību kompetenci izglītībā, paredzot, ka viens no pašvaldības uzdevumiem ir nodrošināt transportu izglītojamo nokļūšanai izglītības iestādē un atpakaļ dzīvesvietā, ja nav iespējams izmantot sabiedrisko transportu. Aicinām jūs vērsties konkrētajā pašvaldībā, lai noskaidrotu, kādas iespējas tā piedāvā, jo situācijas un transporta nodrošināšanas nosacījumi dažādās pašvaldībās var būt atšķirīgi.   

Saistībā ar bērna pavadīšanu uz pirmsskolas izglītības iestādi vēršam uzmanību Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktajam, ka bērnam līdz septiņu gadu vecumam jāatrodas vecāka uzraudzībā, tādas personas uzraudzībā, kurai vecāki uzticas, vai kopā ar bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju. Līdz ar to, ja vecāki nevar bērnu pavadīt uz pirmsskolas izglītības iestādi, bērnam jāatrodas citas personas uzraudzībā. Iesakām šo jautājumu pārrunāt ar pašvaldību, kura nodrošina skolas transportu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas