E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30348
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vai drīkst aizliegt vecākiem ieiet skolā

J
jautā:
03. septembrī, 2023
Sanita

Labdien! Bērns sāka mācīties pamatskolā, sagatavošanas grupiņā. Skolas vadība aizliedz vecākiem ieiet skolā un pavadīt bērnus līdz garderobei. Turklāt skolas iekšējās kārtības noteikumos nav iekļauts neviens punkts, kas aizliegtu ieiet skolā. Vai skolas vadībai ir tiesības aizliegt vecākiem ieiet skolā ar saviem bērniem? Ja ir, tad kādam būtu jābūt pamatojumam? Vecākiem no klases audzinātājas tika nosūtīta īsziņa ar aizliegumu ieiet skolā.

A
atbild:
29. septembrī, 2023
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte
Santa Galiņa
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu “Kārtība, kādā nodrošināma izglītojamo profilaktiskā veselības aprūpe, pirmā palīdzība un drošība izglītības iestādēs un to organizētajos pasākumos” 9. punkts skaidro, kādas darbības veicamas izglītības iestādes vadītājam, lai iestādē un tās organizētajās pasākumos tiktu nodrošināta drošība. Šī punkta 9.9. apakšpunkts paredz, ka viens no veicajamiem pasākumiem ir noteikt kārtību, kādā izglītības iestādei nepiederošas personas uzturas izglītības iestādē, un uzraudzīt tās ievērošanu.

“Tā kā vecāki nav ne skolas personāls, ne skolēni, uz viņiem var tikt attiecināti papildu drošības pasākumi, tostarp var tikt ierobežota viņu uzturēšanās skolā,” LV portālam skaidro Izglītības kvalitātes valsts dienesta vecākā eksperte Jana Veinberga.

Turklāt, kā skaidro J. Veinberga, skolēnu vecāku uzturēšanās kārtību skolā var noteikt ne tikai skolas iekšējās kārtības noteikumos, bet arī atsevišķi, piemēram, skolas direktora izdotā rīkojumā. Būtiski gan, lai par skolas noteiktajiem ierobežojumiem skolēnu vecāki tiktu laikus un pienācīgi informēti, piemēram, lai informācija būtu pieejama skolas tīmekļa vietnē, skolvadības sistēmā vai pie skolas ieejas durvīm. Tāpat vecākiem ir tiesības vērsties pie skolas direktora, gan lūdzot uzrādīt spēkā esošu ierobežojumus noteicošu dokumentu, gan ierosinot to pārskatīt.  

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas