E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29906
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
3
3

Kur atrodams dzīvokļa plāns

J
jautā:
14. jūlijā, 2023
Iļja

Labdien! Nepieciešams dzīvokļa plāns. Tas ir vajadzīgs radiatoru maiņai. Kur es to varu iegūt?

A
atbild:
18. jūlijā, 2023

Telpu grupas/ēkas plānu varat atrast kadastrālās uzmērīšanas lietā. Šo dokumentu izsniedz Valsts zemes dienests.

Pēc personas pieprasījuma Valsts zemes dienests izsniedz tā arhīvā esošos dokumentus oriģināla dokumenta veidā (ja dokumenta oriģināls sagatavots kā elektronisks dokuments) vai dokumenta atvasinājuma veidā (ja dokumenta oriģināls sagatavots kā papīra dokuments vai nepieciešams elektroniska dokumenta atvasinājums papīra formātā).

Telpu grupas (dzīvokļa) plāna kopiju sagatavo, ja dienesta arhīvā ir telpu grupas kadastrālās uzmērīšanas lieta. Ja telpu grupai kadastrālās uzmērīšanas lieta nav gatavota, bet dienesta arhīvā ir būves, kurā atrodas telpu grupa, kadastrālās uzmērīšanas lieta, dienests var sagatavot izrakstu par telpu grupu no būves kadastrālās uzmērīšanas lietas. Izrakstā ir ietverta informācija par telpu grupas plānu.

Pakalpojumu arhīva materiālu pieprasīšanai varat pieprasīt:

  • dienesta datu publicēšanas un e-pakalpojumu portālā www.kadastrs.lv, izmantojot portāla sadaļas “Elektroniskie pakalpojumi” apakšsadaļā “Saņemt vai pasūtīt arhīva materiālus” pieejamo e-pakalpojumu “Arhīva materiāli”. E-pakalpojumā tiks atrādīti elektroniskā veidā pieejamie dienesta arhīvā esošie dokumenti. Ja nepieciešamais dokuments elektroniskā formātā nebūs pieejams, šajā e-pakalpojumā varēsiet noformēt pieteikumu tā saņemšanai;
  • nosūtot pašrocīgi parakstītu iesniegumu pa pastu uz jebkuru dienesta klientu apkalpošanas centra adresi;
  • pēc iepriekšēja pieraksta klātienē jebkurā dienesta klientu apkalpošanas centrā. Pasūtot pakalpojumu klātienē, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase vai personas apliecība (ID karte)). Pieteikties apmeklējumam klientu apkalpošanas centrā var, zvanot uz tālruņa numuru: 67038800 vai rakstot uz e-pasta adresi: info@vzd.gov.lv.

Dienests arhīva materiālu kopiju sagatavo piecu darba dienu laikā, savukārt izrakstu no arhīva dokumenta – 15 kalendāra dienu laikā. Atbilstoši Valsts zemes dienesta maksas pakalpojumu cenrādim maksa par arhīva dokumenta kopijas sagatavošanu un izsniegšanu ir 15 eiro par vienu lietu vai 3 eiro par vienu dokumentu, vai 14,15  eiro par izraksta vai noraksta sagatavošanu. Maksa par kopijas apliecināšanu ir 1,85 eiro, maksa par kopiju caurauklošanu, numurēšanu, apliecināšanu – 4,25 eiro.

Plašāku informāciju par dienesta arhīva materiālu pieprasīšanu lūdzam skatīt dienesta tīmekļvietnē, sadaļā “Pakalpojumi->Informācijas saņemšana->Portāla Kadastrs.lv pakalpojumi-> Informācija no arhīva materiāliem”.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas