E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26062
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Valsts amatpersonas amatu savienošanas iespējas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. aprīlī, 2022
Ilona

Labdien! Vai pirmsskolas saimniecības vadītājs (ir amatpersona) var pildīt grāmatveža darba pienākumus savā privātajā uzņēmumā? Vai amatpersona drīkst strādāt abās darbavietās?

A
atbild:
26. aprīlī, 2022
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs
Paula Vilsone, Stratēģiskās komunikācijas nodaļas priekšniece

Valsts amatpersonām amata savienošanas kārtība noteikta likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” (IKNL).  

Valsts amatpersonai ir atļauts savienot valsts amatpersonas amatu ar citu amatu, uzņēmuma līguma vai pilnvarojuma izpildi vai saimniecisko darbību individuālā komersanta vai saimnieciskās darbības veicēja statusā, ja IKNL vai citā normatīvajā aktā nav paredzēti valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumi.

Pirmsskolas izglītības iestādes saimniecības vadītājs, kam noteikts valsts amatpersonas statuss, drīkst savienot valsts amatpersonas amatu ar citu amatu, tostarp grāmatveža amatu privātā uzņēmumā, ja šī savienošana nerada interešu konfliktu un ir saņemta iestādes vadītāja  rakstveida atļauja.

Ja minētā valsts amatpersona ir pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja vietnieks, tai atļauts savienot valsts amatpersonas amatu tikai ar amatiem, kuri noteikti IKNL 6. panta ceturtajā daļā un 7. panta ceturtajā daļā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 205 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas