E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20693
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Izbraucot no stāvvietas, jādod ceļš visiem ceļu satiksmes dalībniekiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūlijā, 2020
Ieva

Labdien! Jautājums par Ceļu satiksmes noteikumiem. Vairākkārt ir sanākušas mulsinošas situācijas T veida krustojumā, kur galvenajam ceļam (kas ir taisnais virziens) pieiet mazāk svarīgs ceļš. Tur viss skaidrs: piebraucot pie galvenā ceļa, jādod ceļš visiem, kas brauc taisni pa galveno ceļu. Bet tieši pretī mazāk svarīgajam ceļam, t. i., otrā pusē galvenajam ceļam, ir automašīnu stāvlaukums. Vai, izbraucot no minētā stāvlaukuma (kas saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem neveido krustojumu), jādod ceļš visiem transportlīdzekļiem no visiem virzieniem, arī no mazāk svarīgā ceļa? Vai arī mazāk svarīgais ceļš ar izbrauktuvi no autostāvvietas būs vienādas nozīmes ceļi?

A
atbild:
01. septembrī, 2020
Linda Ņikona
LV portāls

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aprakstītajā situācija nesaskata problēmas, proti, tik tiešām tam, kas izbrauc no stāvvietas, jādod ceļš visiem ceļu satiksmes dalībniekiem, arī tiem, kas izbrauc no mazāk svarīgā ceļa.

CSDD atsaucas uz Ceļu satiksmes noteikumu 65. punktu, kas paredz, ka, izbraucot uz ceļa no blakusteritorijām (pagalmiem, stāvvietām, degvielas uzpildes stacijām, uzņēmumiem u. tml.), transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kas virzās pa ceļu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 180 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas