E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17182
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Eiropas apcietinājuma lēmuma pieņemšana

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūnijā, 2019
Olegs

Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūra uz mana iesnieguma pamata ir izdevusi Eiropas apcietinājuma lēmumu pret konkrēto aizdomās turēto, kurš slēpjas no izmeklēšanas ārzemēs. Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 692. panta 6. daļu šis lēmums nav pārsūdzams. Vai pēc aizdomās turētā izdošanas Latvijai ir iespējama ar apcietinājumu nesaistīta pirmstiesas drošības līdzekļa piemērošana? Vai aizdomās turētais pēc izdošanas izmeklēšanas laikā paliek apcietinājumā un nevar tikt atbrīvots?

A
atbild:
11. jūlijā, 2019
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Armands Smans, zvērināta advokāta palīgs

Ģenerālprokuratūras mājaslapā skaidrots, ka nav pieļaujama Eiropas apcietinājuma lēmuma pieņemšana lietā, kurā pēc personas nodošanas izdevējvalstij ir iespējama personas atbrīvošana no apcietinājuma, jo Eiropas apcietinājuma lēmuma institūts ir izveidots ar mērķi apkarot smagus noziegumus un organizēto noziedzību.

Vienlaikus atkarībā no konkrētās lietas apstākļiem pēc tam, kad persona tiek nodota Eiropas apcietinājuma lēmuma izdevējvalstij un kriminālprocess pret personu turpinās vispārējā kārtībā, pastāv iespēja grozīt personai piemēroto drošības līdzekli, ja ir zudis vai mainījies tā piemērošanas pamats, mainījušies piemērošanas nosacījumi, personas uzvedība vai ir noskaidroti citi apstākļi, kas nosaka drošības līdzekļa izvēli.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 205 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas