E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14153
Lasīšanai: 3 minūtes
2
2

Prēmiju izmaksāšanas kārtība jānosaka iekšējā normatīvajā aktā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. aprīlī, 2018
Arvis

Atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu (darbinieku) atlīdzības likumam valsts institūcija darbiniekiem un vadītājam vienu reizi gadā var izmaksāt prēmiju par ikgadējo darbības un tās rezultātu novērtējumu. Lūdzam sniegt viedokli, vai gadījumā, ja iestādes vadītāja novērtēšanas periods ir divi gadi, vai iestādes vadītāju var prēmēt katru gadu atbilstoši esošajam darba izpildes novērtējumam, piemēram – 2018. gadā izmaksāt prēmiju par spēkā esošu novērtējumu, no iepriekšējā vērtēšanas perioda.

A
atbild:
31. maijā, 2018
Finanšu ministrija
Lelde Grīnvalde, Komunikācijas departamenta direktora vietniece

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 16. panta pirmā un otrā daļa nosaka, ka amatpersonas (darbiniekus) reizi gadā var prēmēt saskaņā ar ikgadējo darbības un tās rezultātu novērtējumu un ka prēmijas apmērs nedrīkst pārsniegt 75 procentus no mēnešalgas.

MK noteikumos Nr. 494 “Noteikumi par valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanu” noteikts, ka darba izpildi nodarbinātajam novērtē katru gadu vai reizi divos gados – iestādes vadītājam. MK noteikumi nosaka valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto (ierēdnis, darbinieks, amatpersona) darba izpildes novērtēšanas kārtību, un tajos nav noteikta prēmiju izmaksāšanas kārtība. Iestādes nodarbinātajam (ierēdnim, darbiniekam, amatpersonai) ikgadējais vērtējums ir spēkā līdz nākamajai novērtēšanai.

Tātad iestādes vadītājam, ja tas tiek vērtēts reizi divos gados, spēkā ir ikgadējais novērtējums visu nākamo darbības periodu, kuram atbilstoši tiek noteikta darba samaksa, sociālās garantijas un atvaļinājumi.

Jāatgādina, ka, izstrādājot Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu, tā anotācijā tika skaidrots, ka ar šo likumu plānots noteikt vienotus piemaksu un prēmiju veidus, nosakot to maksimālos apmērus. Izrietoši no iepriekšminētā, prēmiju un piemaksu izmaksāšanas kārtībai un apmēriem būtu jābūt detalizēti noteiktiem iestādes iekšējā normatīvajā aktā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas