DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Norisināsies mācību seminārs par cilvēktiesībām un tiesībām uz patvērumu 

Ceturtdien, 28. martā, no plkst. 10:00 līdz 16:15, Alberta ielā 13, Rīgā norisināsies biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” rīkots mācību seminārs “Cilvēktiesības visiem ”. Seminārā lektori un jomas praktiķi sniegs padziļinātu ieskatu patvēruma tiesībās un ar tām saistītajās tiesībās uz veselību, dzīvību, brīvību un drošību. 

Semināru atklās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Leila Rasima un Augstākās tiesas tiesnese Sanita Osipova. Mācību semināra pirmā, teorētiskā daļa, būs veltīta vispārējam ieskatam cilvēktiesībās un plašākam patvēruma un ar to saistīto tiesību izklāstam, kā arī šo tiesību aizstāvībai ES tiesā, Eiropas Cilvēktiesību tiesā un Latvijas tiesās. Tajā piedalīsies Latvijas Universitātes lektore Lolita Buka, Tiesībsarga biroja juriste Baiba Kiršteina, Latvijas Cilvēktiesību biroja juristi Edgars Oļševskis un Liliana Garkalne. 

Semināra otrajā, praktiskajā daļā, skatīsim cilvēktiesību aizstāvības aktivitātes, ko īsteno dažādas nevaldības organizācijas un aktīvisti. Šajā sadaļā pievērsīsimies LGBT un sieviešu tiesību aizstāvībai un, protams, patvēruma tiesībām, dodot vārdu biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” pārstāvjiem, starptautiskās cilvēktiesību organizācijas Amnesty International Eiropas reģionālā biroja direktoram Nilam Muižniekam, uzņēmuma “SCHWENK Latvija” Vides un juridiskajai direktorei, cilvēktiesību aktīvistei Evitai Gošai un Latvijas Radio Multimediju satura galvenajai redaktorei Justīnei Savitskai. 

Pasākumā dalībnieku skaits ir ierobežots, dalībai tajā iespējams pieteikties rakstot Solveigai Čakstiņai (solveiga@gribupalidzetbegliem.lv). 

Mācību seminārs tiek rīkots ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas atbalstu EEZ un Norvēģijas grantu programmā “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Par mācību semināra saturu atbild biedrība “Gribu palīdzēt bēgļiem”. Informējam, ka pasākums tiks fotografēts un filmēts. 

Biedrības „Gribu palīdzēt bēgļiem” mērķis ir sniegt praktisku, tūlītēju un brīvprātīgu palīdzību patvēruma meklētājiem, bēgļiem un starptautiskās aizsardzības saņēmējiem, vienlaikus veicinot šo cilvēku integrāciju Latvijā. "Gribu palīdzēt bēgļiem" ziedojumu konts: LV24HABA0551041611130.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI