DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kozlovskis ES iekšlietu ministru sanāksmē uzbrukumu Okupācijas muzejam akcentē kā noziegumu hibrīdkara kontekstā

Pirmdien, 4. martā, Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē Briselē iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis dalībvalstu kolēģus informēja par pagājušajā nedēļā notikušo uzbrukumu Okupācijas muzejam Rīgā. Ministrs pārējo ES valstu kolēģiem uzsvēra, ka šis noziedzīgais nodarījums Latvijā tiek vērtēts kopsakarā ar hibrīdkara apstākļiem, kuros šobrīd dzīvojam.

Sarunā par drošības situāciju ES Baltijas valstu un Somijas iekšlietu ministri norādīja uz hibrīduzbrukumiem, kas tiek īstenoti ar Krievijas un Baltkrievijas tiešu iesaisti. Ministri akcentēja, ka uzbrukumi var izpausties ļoti dažādi un migrantu izmantošana mēģinājumiem nelegāli šķērsot valsts robežu ir tikai viens no hibrīdkara veidiem.

Hibrīduzbukumu kontekstā iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis informēja pārējo ES dalībvalstu ministrus par uzbrukumu Okupācijas muzejam, kas tika īstenots pagājušajā nedēļā, operatīvi aizturot un apcietinot nozieguma īstenotājus. Ministru sanāksmē Rihards Kozlovskis norādīja, ka šādi noziegumi ir nopietns apdraudējums nacionālajai drošībai un iekšlietu dienesti pret šādiem hibrīduzbrukumiem attiecas ļoti nopietni, tāpat arī tālākajā procesā šādi noziegumi tiks vērtēti ar visu likuma bardzību, sodu piespriežot atbilstošu nodarījumam.

ES dalībvalstu Tieslietu un iekšlietu ministru padomē uzstājās arī Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko, kurš pateicās par pastāvīgo atbalstu un saņemto palīdzību no ES valstīm, taču atkāroti uzsvēra, ka ātram militārajam atbalstam pašlaik ir izšķiroša nozīme.

Kozlovskis apliecināja Latvijas nelokāmo atbalstu Ukrainai līdz tās pilnīgai uzvarai, sniedzot palīdzību gan Ukrainas civiliedzīvotājiem, gan militāru un ekspertu līmeņa atbalstu.

Ministri diskutēja arī par Eiropas Komisijas ziņojumu saistībā ar situāciju Šengenas zonā un nelegālās migrācijas spiedienu uz ES ārējām robežām, kas atkal sāk palielināties.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI