DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs R.Kozlovskis piedalīsies ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis šodien piedalīsies Eiropas Savienības (ES) tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē Briselē.

Sanāksmē ministri diskutēs par Eiropas Komisijas kārtējo ziņojumu par situāciju Šengenas zonā, kurā vēl aizvien kā aktuāli izaicinājumi tiek atzīmēti palielinātais nelegālās migrācijas spiediens uz ES ārējām robežām, kā arī ievērojamais patvēruma meklētāju skaits, ar kuru dalībvalstīm ir regulāri jāsaskaras.

Tāpat ministri plāno pārrunāt Tuvo Austrumu konflikta un Krievijas agresijas kara pret Ukrainu ietekmi uz ES iekšējo drošību un to, kādi papildus ES līmeņa pasākumi būtu īstenojami, lai mazinātu ietekmi uz ES iekšējo drošību un nodrošinātu ES pilsoņu drošību.

Jāatzīmē, ka Beļģijas prezidentūra, kā vienu no savām iekšlietu jomas prioritātēm ir noteikusi cīņu pret narkotiku kontrabandu. Šajā kontekstā sanāksmes ietvaros ministri plāno apstiprināt Padomes Īstenošanas lēmumu, kurā ir ietvertas rekomendācijas, kas balstītas dalībvalstu labo praksi narkotiku tirdzniecības apkarošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI