DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs piedalīsies Minhenes drošības konferencē

No 16. līdz 17. februārim aizsardzības ministrs Andris Sprūds piedalīsies pasaulē vadošajā drošības politikas forumā – Minhenes drošības konferencē.

Šogad konferences fokusā ir tādas tēmas kā Krievijas karš Ukrainā un transatlantiskā drošība, norises Tuvo Austrumu reģionā un kodoldrošība.

Aizsardzības ministram Andrim Sprūdam paredzētas vairākas divpusējās tikšanās, tostarp ar Vācijas aizsardzības ministru Borisu Pistoriusu (Boris Pistorius) un Zviedrijas civilās aizsardzības ministru Karlu Oskaru Bolinu (Carl-Oskar Bohlin). Ministrs piedalīsies sanāksmē ar NATO Eiropas spēku virspavēlnieku, ASV armijas ģenerāli Kristoferu Kavoli (Christopher G. Cavoli), kā arī apaļā galda diskusijā par stratēģisko atturēšanas politiku.

Minhenes drošības konference norisinās jau 60. gadu pēc kārtas, šogad pulcējot vairāk nekā 450 augsta līmeņa lēmumu pieņēmējus no visas pasaules, tostarp valstu vadītājus, ministrus, starptautisko un nevalstisko organizāciju pārstāvjus, kā arī stratēģisko nozaru, plašsaziņas līdzekļu, akadēmisko aprindu un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus, lai kopīgi diskutētu aktuālos drošības izaicinājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI