DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ventspils Tehnikuma pieredzes bagātā gada izskaņa

FOTO: Publicitātes foto

2023. gada noslēgumā paveikti vairāki svarīgi darbi izglītojamo mācību prakšu īstenošanā ārvalstīs, projektu sadarbības, profesionālās izglītības un Ventspils Tehnikuma atpazīstamības veicināšanā.

Pašā decembra sākumā no mācību prakses mobilitātes Gdaņskā, Polijā atgriezās mūsu topošās tūrisma pakalpojumu konsultantes. Mobilitātes laikā 2 nedēļu periodā izglītojamās guva turpmākajai karjerai noderīgu praktisku pieredzi 5 zvaigžņu viesnīcā “Haffner Hotel and SPA” un 4 zvaigžņu viesnīcā “Almond Hotel and SPA”, kā arī Gdaņskas lidostas un Gdaņskas pilsētas centra tūrisma informācijas centrā. Mobilitātes laikā tika iegūta ne tikai praktiska pieredze, bet arī iepazīta pilsēta Gdaņska, veicinot izpratni par tūrisma nozari, un tās attīstību. Kopā ar pavadošo pedagogu Mārtiņu Urbānu brīvajā laikā profesionāla gida pavadībā tika iepazīta Gdaņska, apmeklēts Gdaņskas panorāmas rats un 2. pasaules kara muzejs.

“Es Erasmus praksē gāju viesnīcā “Hotel Haffner”, kur mani apmācīja darbam ar viesnīcas rezervācijas sistēmām un daudz citiem viesnīcas recepcijas darbiem. Mani apmierināja šī darba vieta, darbinieki arī vienmēr bija ļoti jauki pret mums. Brīvajā laikā mēs apmeklējām muzejus, kā arī dažādas apskates un izklaides vietas. Kopumā man ļoti patika šī pieredze, noteikti apguvu ko jaunu gan darba ziņā, gan arī varēju iepazīt Poliju, un tās vēsturi vairāk.” (Lenija Lazda, TPK2021)

Ventspils Tehnikuma Erasmus+ Profesionālās izglītības izcilības centra “Auto-Cove 2.0” projekta ietvaros 12. decembrī aizvadīta iedvesmojoša vizīte Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), kas sniedza vērtīgu ieskatu automobiļu un elektrotehnikas tehnoloģijās. Ventspils Tehnikuma pārstāvji apmeklēja RTU Automobiļu katedras laboratorijas, lai varētu iepazīties ar pieejamo mācību līdzekļu aprīkojumu un noskaidrot nepieciešamos resursus projekta uzdevumu īstenošanai. Īpaša uzmanība tika pievērsta RTU mācību līdzekļu aprīkojumam, izpētot to pielietojumu un efektivitāti. Ekskursijā Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultātē tika sniegta iespēja iepazīties ar elektrotehnikas jaunākajām tendencēm, tehnoloģijām un studentu mācību projektiem. Vizīte RTU ietvēra ne tikai ieskatu pieejamajos resursos un mācību līdzekļos, bet arī veicināja diskusijas par nākotnes sadarbības iespējām.

Pēc tikšanās ar RTU kolēģiem, 14. decembrī, projektu nodaļa apmeklēja Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA) organizēto Erasmus+ un Eiropas Solidaritātes korpuss programmu rezultātu izplatīšanas konferenci “ES programmas: virzītājspēks izaugsmei un ilgtspējai”. Ventspils Tehnikuma projektu vadītājs Elvis Binders-Čoders dalībniekiem prezentēja Erasmus+ KA2 projekta “Augu uzturs un sports. Vai tas ir būtisks nosacījums vides ilgtspējībai un cilvēka labsajūtai?” rezultātus, kā arī dalījās ar labās prakses piemēriem.

Izglītojamo mācību mobilitātes tika īstenotas Erasmus+ programmas projektā: Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000057511.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI