DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis: ES attīstības ceļa karte ir ļoti intensīva un atbalstāma

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai diskutētu par Eiropas Savienības (ES) nākotni, kā arī jautājumiem, kas saistīti ar Lielbritānijas izstāšanos no ES jeb “Brexit”, Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 20. oktobrī, Briselē kopā ar pārējo ES valstu un valdību vadītājiem piedalījās Eiropadomes darbā.

Attiecībā uz turpmākajiem procesiem ES, Latvija pauž skaidru nostāju, ka diskusijai par Eiropas nākotni jānotiek visu ES dalībvalstu formātā, un jāizvairās no formātiem, kas varētu šķelt ES vienotību.

Eiropadomes sēdes laikā valstu un valdību vadītāji vienojās par ceļa karti turpmākajiem diviem gadiem, paredzot intensificēt savu darbu, pirmkārt, pievēršot uzmanību aktuālajiem jautājumiem. Par jauno ES budžetu, kas stāsies spēkā pēc 2020. gada, Eiropadome plāno sākt spriest jau 2018. gada februārī. "Kopīgā tematiskā ceļa karte un piedāvātā metode ir ļoti laba. Jāvirzās uz priekšu dažādajos jautājumos. Piedāvātais laika grafiks ir intensīvs, bet atbalstāms," tā M. Kučinskis.

Kopumā laika posmā no 2018. gada sākuma līdz 2019. gada nogalei ES valstu un valdību vadītāji plāno sanākt uz 13 Eiropadomes sēdēm.

Savukārt attiecībā uz Lielbritānijas izstāšanos no ES, klātesošie bija vienisprātis, ka sarunās panākts progress, taču tas nav pietiekams, lai pārietu uz nākamo fāzi – sarunām par ES un Lielbritānijas nākotnes attiecībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI