DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Svinīgā ceremonijā pasniedz Baltijas Asamblejas medaļas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Saeimas kanceleja

Baltijas Asamblejas (BA) 35.sesijas ietvaros piektdien, 28.oktobrī, svinīgā ceremonijā Saeimas namā pasniegtas BA medaļas par īpašiem nopelniem Baltijas valstu vienotības stiprināšanā un sadarbības veicināšanā.

"Šodien, pasniedzot Baltijas Asamblejas medaļas, mēs godinām tos cilvēkus, kuri, veicot savu ikdienas darbu, jo īpaši spilgti apliecinājuši savu uzticību Baltijas valstu sadarbības idejai un ideāliem," medaļu pasniegšanas ceremonijā sacīja BA prezidents un BA Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns un piebilda, ka medaļa ir simbols, kas apliecina izrādīto godu tās saņēmēju iniciatīvai, atbildīgajai rīcībai un pašatdevei.

BA medaļu par aktīvu un neatlaidīgu Baltijas valstu vienotības un sadarbības stiprināšanu saņēma Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Par mērķtiecīgu kopīgo ideju un projektu aizstāvību ar medaļu apbalvots arī viens no aktīvākajiem BA locekļiem, Dabas resursu un vides aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Veiko Spolītis, kā arī komisijas līdzpriekšsēdētājs Raimunds Paļuks (Raimundas Paliukas) un Labklājības komitejas līdzpriekšsēdētāja Jolita Vaickiene (Jolita Vaickienė).

Medaļu saņēma arī BA Ekonomikas, enerģētikas un inovācijas komitejas līdzpriekšsēdētājs Līns Balsis (Linas Balsys), augstu novērtējot viņa neatlaidību jautājumā par kopīgo infrastruktūras un enerģētikas projektu ieviešanu, kā arī digitālo jautājumu risināšanu Baltijas reģionā.

Savukārt emeritētajam arhibīskapam Andresam Pederam (Andres Põder) medaļa piešķirta par aktīvu Igaunijas, Latvijas un Lietuvas evaņģēliski luterisko baznīcu sadarbības veicināšanu.

Medaļa pasniegta arī Igaunijas pilsētu asociācijas starptautisko attiecību direktora vietniekam Toivo Rīmam (Toivo Riima), kurš rūpējas par Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības projektu virzīšanu pašvaldību līmenī.

Ar medaļu pagodināts arī Ziemeļu Padomes Zviedrijas delegācijas vadītājs, bijušais Ziemeļu Padomes prezidents un viceprezidents Hanss Ingmars Valmarks (Hans Ingmar Wallmark), kā arī bijušais Beniluksa parlamenta prezidents Marsels Oberveiss (Marcel Oberweis).

Rīgā no 27. līdz 28.oktobrim notiek BA 35.sesija, kurā deputāti no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas diskutē par tādiem jautājumiem kā migrācija un Eiropas Savienības ārējās robežas apsardzība, demogrāfiskā situācija Baltijas valstīs, kā arī reģionālās transporta infrastruktūras attīstība, īpašu uzmanību veltot Rail Baltica projektam.

Informācija par BA:

Latvija 2016.gada 1.janvārī uz gadu kļuva par Baltijas Asamblejas prezidējošo valsti.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157674628057480

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI