DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2016
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Vicepremjers Ašeradens Ķīnā pārrunās ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens no 3. līdz 11. septembrim darba vizītes Ķīnā laikā pārrunās Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas ar augsta līmeņa Ķīnas amatpersonām, kā arī atklās un piedalīsies Latvijas dienas Ķīnā.

Līdz ar ministru vizītē uz Ķīnu dosies vairāk nekā 30 Latvijas uzņēmēji no transporta, kokapstrādes, pārtikas, tekstila dizaina, kā arī juridisko un tulkojumu pakalpojumu sniegšanas nozarēm. Lielāko uzņēmēju delegācijas skaitu sastāda kokrūpniecības nozares uzņēmumu pārstāvji – 11 Latvijas kompānijas.

Ķīnas Tautas Republikas galvaspilsētā Pekinā A.Ašeradens atklās Latvijas dienas Ķīnā Taste Latvia, kā arī piedalīsies Latvijas – Ķīnas biznesa forumā un uzņēmēju apaļā galda diskusijā.

Turpinot vizīti, Ķīnas ostas pilsētā Ningbo ministrs piedalīsies biznesa forumā Discover Latvia un starptautiskajā investīciju forumā, kā arī tiksies ar Ningbo pilsētas mēru. Tāpat Ašeradens apmeklēs Latvijas pastāvīgo paviljonu Ningbo Starptautiskajā konferenču un izstāžu centrā, kas ir vēl viens būtisks atbalsta punkts Latvijas ražotājiem iekļūšanai Ķīnas tirgū.

Savukārt, Ķīnas pilsētā Sjameņā ministru prezidenta biedrs piedalīsies Ķīnas Starptautiskajā Tirdzniecības un investīciju izstādē CIFIT un Starptautiskajā Investīciju forumā, kā arī tiksies ar Ķīnas augstākām amatpersonām.

Vizītes noslēgumā A.Ašeradens apmeklēs pēc iedzīvotāju skaita lielāko Ķīnas pilsētu Šanhaju, kur tiksies ar pilsētas mēru un piedalīsies investoru apaļā galda diskusijā. Šanhajā Ašeradens plāno arī tikties ar latviešu diasporas pārstāvjiem Ķīnā.

Laikā no 4. līdz 17. septembrim Ķīnā notiks Latvijas dienas Taste Latvia, kas tiek organizētas ar mērķi sekmēt Latvijas produktu atpazīstamību, pavērt plašākus ceļus jaunajiem ražotājiem, kā arī iepazīstināt Ķīnas iedzīvotājus ar Latvijas bagāto kultūru un mākslu, kā arī tūrisma iespējām. Latvijas dienas Ķīnā organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Ķīna ir 13. lielākais Latvijas ārējās tirdzniecības partneris un divpusējās tirdzniecības apjomi pakāpeniski pieaug. Ar katru gadu pieaug arī Ķīnas investīciju apjoms Latvijā. Šobrīd Ķīna ierindojas 46. vietā Latvijas lielāko investoru vidū. Pēc investīcijām Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā Ķīna ierindojas 43. vietā ar 178 aktīviem uzņēmumiem.

Kā iepriekš esam informējuši, šogad norisinās virkne Latvijas – Ķīnas sadarbības pasākumu. Šā gada rudenī Rīgā plānots 16+1 formāta valstu vadītāju Samits, kura ietvaros notiks arī Latvijas – Ķīnas biznesa forums un uzņēmēju divpusējās tikšanās. Ķīnas iniciatīvas 16+1 mērķis ir aktivizēt sadarbību ar 11 ES dalībvalstīm un 5 Balkānu valstīm (Albānija, Bosnija-Hercegovina, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Igaunija, Latvija, Lietuva, bijusī Dienvidslāvijas Republika Maķedonija, Melnkalne, Polija, Rumānija, Serbija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija) investīciju, transporta, finanšu, zinātnes, izglītības un kultūras jomās.

Savukārt, šā gada otrajā pusē Ķīnā plānota arī Latvijas – Ķīnas Apvienotās komitejas sēde, kuras ietvaros arī plānots pārrunāt jautājumus divpusējās ekonomiskās sadarbības tālākai attīstīšanai un padziļināšanai.

Elita Rubesa- Voravko
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI