E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7813
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Jāiesaista policija

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. augustā, 2015
Dzeneta

Labdien, vēlos uzzināt, vai vīrs drīkst nomainīt atslēgu no mūsu kopējā dzīvokļa, lai man un bērnam nav iespēja tur iekļūt? Uz laiku dzīvoju pie savas mammas kopā ar bērnu, jo uzsākts šķiršanās process un negribu bērnu traumēt. Nav iespējams sazināties ar savu laulāto un nav iespējas tikt pie mantām.

A
atbild:
22. septembrī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls
Ieva Brante
juriste

Atsaucoties uz Civillikuma 89.panta otro daļu, viss, ko laulības laikā laulātie iegūst kopīgi vai viens no viņiem, bet ar abu laulāto līdzekļiem vai otra laulātā darbības palīdzību, ir abu laulāto kopīga manta; šaubu gadījumā jāpieņem, ka šī manta pieder abiem līdzīgās daļās.

Tomēr no jautājumā sniegtās informācijas nevar spriest, vai dzīvoklis ir kopīpašumā vai tas iegūts laulības laikā un vai manta iegūta par abu laulāto līdzekļiem vai vismaz ar otra laulātā darbības palīdzību.

Šis jautājums drīzāk ir praktiskas dabas, ne juridiskas. Iepazīstoties ar to, juriste Ieva Brante uzsver: jebkurā gadījumā Jums ir tiesības ja ne dzīvot šajā dzīvoklī, tad vismaz paņemt savas mantas. Tāpēc situācijas risināšanā noteikti ir jāiesaista policija.

Turklāt, ja ir uzsākts laulības šķiršanas process, agrāk vai vēlāk būs strīds par bērnu. Policijas ziņojums var nākotnē noderēt, jo kalpos kā pierādījums tam, ka tēvam ir gluži vienalga, vai bērnam ir vai nav drēbes un ierastās mantas.

Savu interešu aizstāvībai aicinām vērsties pie jurista, kas specializējies ģimenes tiesībās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 196 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas