E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31778
Lasīšanai: 2 minūtes

Dzīvnieka īpašnieka maiņu var reģistrēt ar iepriekšējā saimnieka piekrišanu

J
jautā:
11. februārī, 2024
KJV

Mājdzīvnieks kaķis ir reģistrēts uz mana vārda. Kad meita uz laiku brauca padzīvot pie bijušā vīra, viņa lūdza, lai mīļākais mājdzīvnieks šo laiku dzīvotu kopā ar viņu. Tagad meita atgriezīsies mājās, bet kaķi bijušā vīra jaunā draudzene negrib atdot, turklāt viņa ierakstīja sevi dzīvnieka pasē kā īpašnieku. Vai viņai ir tādas tiesības?

A
atbild:
14. februārī, 2024
Lauksaimniecības datu centrs
Mairita Elbrete, Reģistru uzturēšanas nodaļas vadītāja

Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrēšanas kārtība ir noteikta 2022. gada 21. jūnija Ministru kabineta noteikumos Nr. 359 “Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība”. Kaķu un mājas (istabas) sesku reģistrēšana nav obligāta. Mājas (istabas) dzīvnieku pases izsniedz Pārtikas un veterinārais dienests (turpmāk tekstā – PVD), un tikai praktizējošs veterinārārsts, kurš ir reģistrēts PVD kā veterinārmedicīnisko pakalpojumu sniedzējs, apzīmē mājdzīvnieku ar mikroshēmu un veic pirmreizējo reģistrāciju Lauksaimniecības datu centra Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrā. Mājas (istabas) dzīvnieka pase ir dzīvnieka identifikācijas dokuments.

Atbilstoši noteikumiem, ja ir mainījies dzīvnieka īpašnieks, dzīvnieka īpašnieka maiņu (elektroniski vai ierodoties klātienē abiem īpašniekiem vai viņu pilnvarotajām personām) reģistrēt var tikai tad, ja ir abu īpašnieku vai viņu pilnvaroto personu apstiprinājums. Par tālākiem ierakstiem mājdzīvnieka pasē sadaļā “Īpašnieks” atbild paši īpašnieki.

Ja kaķi nelikumīgi ir piesavinājusies cita persona, tad jautājums  ir jārisina, vēršoties policijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas