E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31769
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: E-vide

Elektronisko dokumentu aprite

J
jautā:
10. februārī, 2024
Brigita

Kā dzīvokļu īpašniece sūtu ar e-parakstu parakstītus iesniegumus un sūdzības dzīvokļu īpašnieku biedrības valdei. Nezinu, vai viņi tos saņem, jo nav atbildes, ka e-pasts ir ticis saņemts. Vai obligāti jādod rakstiska atbilde par to, ka e-pasts ir saņemts?

A
atbild:
14. februārī, 2024

Elektroniskā dokumenta saņemšanas paziņojuma nosūtīšana (izsūtītājam) ir obligāta tikai valsts un pašvaldību iestāžu darbības procesā un komunikācijas (sarakstes) procesā ar fiziskajām personām. Ministru kabineta noteikumu Nr. 473 “Elektronisko dokumentu izstrādāšanas, noformēšanas, glabāšanas un aprites kārtība valsts un pašvaldību iestādēs un kārtība, kādā notiek elektronisko dokumentu aprite starp valsts un pašvaldību iestādēm vai starp šīm iestādēm un fiziskajām un juridiskajām personām” 17. punkts paredz: “Šo noteikumu 14.1. apakšpunktā minētajā gadījumā iestāde reģistrē elektroniskā dokumenta saņemšanas datumu, laiku, iesniedzēju un iesniedzēja elektroniskā pasta adresi un vienas darbdienas laikā nosūta iesniedzējam paziņojumu par elektroniskā dokumenta saņemšanu uz elektroniskā pasta adresi, no kuras dokuments nosūtīts iestādei.”

Minētie noteikumi nav saistoši privātpersonām vai juridiskajām personām, nosūtot vai saņemot elektroniski parakstītus dokumentus.

Saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likuma 5. panta otro daļu, ja biedrībai vai nodibinājumam tiek nosūtītas ziņas, dokumenti vai cita korespondence uz biedrību un nodibinājumu reģistrā ierakstīto juridisko adresi, uzskatāms, ka biedrība vai nodibinājums šos dokumentus, ziņas vai citu korespondenci ir saņēmis septītajā dienā, ja nosūtītājs var pierādīt, ka šāda nosūtīšana ir veikta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas