E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31691
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Vai barikāžu dalībnieks var saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi

J
jautā:
05. februārī, 2024
Jānis Kols

Labdien! Vēlos uzzināt, kā es varu iegūt atlaidi vienīgajam nekustamajam īpašumam, esot barikāžu dalībnieks.

A
atbild:
07. februārī, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likumā “Par 1991. gada barikāžu dalībnieka statusu” ir noteikts, ka pašvaldība likumos noteiktajā kompetencē un sava budžeta ietvaros ir tiesīga saistošajos noteikumos paredzēt 1991. gada barikāžu dalībnieka statusu ieguvušajām personām sociālās garantijas, piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides, kā arī atvieglojumus pašvaldības nodevu maksāšanā vai pakalpojumu saņemšanā.

Vairākas (bet ne visas) pašvaldības atšķirīgā procentuālā apmērā ir paredzējušas nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu barikāžu dalībniekiem.

Ja šāds atvieglojums pašvaldībā, kurā jums ir īpašums, ir paredzēts, saistošajos noteikumos ir noteikta kārtība, kā tam jāpiesakās, piemēram, varētu būt jāiesniedz iesniegums un apliecinājums – barikāžu dalībnieka apliecība. Ja tā ir vienkāršāk, lai to noskaidrotu, sazinieties ar konkrēto pašvaldību. Nekustamā īpašuma nodokļa paziņojumā parasti ir norādīts nekustamā īpašuma nodokļa speciālists un tālruņa numurs.

1991. gada barikāžu dalībnieka apliecības izsniegšanas un reģistrācijas kārtība ir noteikta Ministru kabineta noteikumos Nr. 172 “Par 1991. gada barikāžu dalībnieka apliecības paraugu un apliecības izsniegšanas un reģistrācijas kārtību”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas