E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31053
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kā var uzstādīt dušas kabīni

J
jautā:
22. novembrī, 2023
Silvija

Labdien! Man ir noslēgts īres līgums ar Rīgas pašvaldību vecā koka mājā, kura celta ap 1900. gadu, par vienistabas dzīvokļa (9,5 m2) un virtuves (3,9 m2) lietošanu. Šim dzīvoklītim koridorā ir sausā tualete, kas nav apkurināma un kurā vējainā laikā ir pārbaudījums uzturēties. Virtuves stūrī esmu ielikusi dušas kabīni, jo nav citas iespējas, kur nomazgāties. Vai dušas kabīnes uzstādīšanai ir vajadzīga būvatļauja un projekts?

A
atbild:
08. decembrī, 2023
Rīgas dome
Pilsētas attīstības departaments

Ja iekārtas ierīkošanai, proti, dušas kabīnes uzstādīšanai, to pieslēdzot inženierkomunikāciju tīkliem, pie tehniskā risinājuma nepieciešams veidot papildu caurumus nesošajā sienā vai stāva pārsegumā ar diametru vairāk nekā 50 milimetru, tad ir nepieciešams izstrādāt būvniecības ieceres dokumentāciju un iesniegt būvniecības informācijas sistēmā paziņojumu par būvniecību atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr. 253 “Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi” 6. un 17. punktā noteiktajam. Savukārt iekšējo inženierkomunikāciju tīklu un sanitāro iekārtu izvietošana nav jāsaskaņo.

Pieslēdzot jaunas sanitārtehniskās iekārtas, jāievēro citas normatīvo aktu prasības atbilstoši skaņas izolācijas, hidroizolācijas, siltumizolācijas, ugunsdrošības, ventilācijas un ekspluatācijas drošības prasībām. Lai nodrošinātu atbilstību minētajām prasībām, var būt nepieciešams veikt būvdarbus, kam sagatavojams un iesniedzams kāds no būvniecības iesniegumu veidiem, ņemot vērā paredzētos darbus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas