E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31040
Lasīšanai: 2 minūtes

Kādu pedagoga darbu var veikt, ja iegūts bakalaura grāds vadībzinībās

J
jautā:
21. novembrī, 2023
Sanda

Labdien! Esmu ieguvusi sociālo zinātņu bakalaura grādu vadībzinātnē un apguvusi profesionālās pilnveides izglītības programmu Tirgzinības un reklāma, Digitālais mārketings. Kādas iespējas strādāt izglītības iestādēs paver minētais izglītības apguves kopums, papildus apgūstot pedagoģiskās darbības pamatus (72 stundas)?

A
atbild:
07. decembrī, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls

Izglītības likuma 48. panta pirmajā daļā noteikts, ka strādāt par pedagogu ir tiesības personai, kurai ir pedagoģiskā izglītība vai kura apgūst pedagoģisko izglītību, kas atbilst Ministru kabineta noteiktajām profesionālās kvalifikācijas prasībām. Šīs prasības nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr.569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”.

Tā kā jūs esat ieguvusi augstāko nepedagoģisko izglītību, tad uz jums var attiecināt minēto noteikumu 6.1. punktā noteikto, ka par profesionālās un interešu izglītības pedagogu ir tiesīga strādāt persona, kurai ir augstākā izglītība un apgūta šo noteikumu 21.3. apakšpunktā noteiktā profesionālās kompetences pilnveides programma pedagoģijā vismaz 72 stundu apjomā, pēc kuras apguves iegūts sertifikāts pedagoģijā. Jūs varat mācīt vadībzinības. Iespējams, ka varēsiet mācīt arī tirgzinības un digitālo mārketingu, taču, lai sniegtu konkrētu atbildi, nepieciešams izvērtēt informāciju jūsu augstākās izglītības dokumentā un tā pielikumā, kā arī citos izglītības ieguvi apliecinošajos dokumentos. Tātad pēc tam, kad būsiet ieguvusi sertifikātu pedagoģijā, jūs varēsiet strādāt par profesionālās vai interešu izglītības pedagogu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas