E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30791
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
2
1
2

Ja paaugstināta apsaimniekošanas maksa, bet līgums nav atjaunots

J
jautā:
22. oktobrī, 2023
Mārīte

Apsaimniekošanas līgums, kurā bija palielināta apsaimniekošanas maksa, netika pāratjaunināts (apsaimniekotāja termins). Kurš līgums tad ir spēkā un ar kādiem noteikumiem?

A
atbild:
07. novembrī, 2023

Kā var saprast no jautājuma, starp pusēm ir parakstīts līgums, kurā norādīta viena apsaimniekošanas maksa. Taču vēlāk apsaimniekošanas maksa tika pacelta, bet ne jauns līgums, ne arī vienošanās pie līguma par apsaimniekošanas maksas palielināšanu nav noslēgti (nav parakstīti). Nav konkrēti norādīts, bet ir pieļaujams, ka runa ir par dzīvojamās mājas apsaimniekošanu.

Dzīvokļa īpašuma likuma 10. pantā ir noteikti dzīvokļa īpašnieka pienākumi. Starp tiem ir arī pienākums pildīt dzīvokļu īpašnieku kopības pieņemtos lēmumus. Ja apsaimniekošanas maksa tika palielināta, pamatojoties uz dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu (Dzīvokļa īpašuma likuma 18.–21. pants), tad jums ir pienākums šādu lēmumu pildīt. Pretējā gadījumā apsaimniekošanas maksas pacelšanu var apstrīdēt, nosūtot apsaimniekotājam oficiālo pretenziju, kurā pamatota atteikšanās no paaugstinātā maksājuma.

Nav ieteicams pasīvi maksāt veco (mazāku) apsaimniekošanas maksu, nenoskaidrojot šo jautājumu pie apsaimniekotāja, jo šādā gadījumā var izveidoties parāds.

Vairāk informācijas jūs varat atrast LV portāla publicētajā skaidrojumā “Kā dzīvokļu īpašnieki maksā par pakalpojumiem, kuri nav mērāmi” un e-konsultācijā “Individuāli līgumi ar apsaimniekotāju nav jāslēdz”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas