E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30467
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Kā var balsot uz pilnvaras pamata kopsapulcēs

J
jautā:
14. septembrī, 2023
Vineta

Labdien! Vai Būvniecības informācijas sistēmā (BIS) sagatavotā pilnvara “Jauna īpašnieka pārstāvēšanas tiesību pilnvara”, kurā vēlos pilnvarot īrnieku balsot mājas kopsapulcēs, ir spēkā esoša, tikai lai veiktu darbības BIS sistēmā, sapulcēs tiešsaistē, vai tomēr tā sniedz arī tiesības balsot mājas kopsapulcē klātienē? Parasti sapulces notiek mājas pagalmā, sagatavojot protokolu papīra veidā. Paldies!

A
atbild:
19. septembrī, 2023

Atbilstoši Dzīvokļa īpašuma likuma 17. pantā noteiktajam dzīvokļa īpašnieks ir tiesīgs rakstveidā pilnvarot citu personu pārstāvēt viņa intereses dzīvokļu īpašnieku kopībā. Dzīvokļa īpašnieks rakstveida pilnvarojumu ir tiesīgs izdot, izmantojot Būvniecības informācijas sistēmā (BIS) šim mērķim izveidotu elektronisko pakalpojumu.

Ja dzīvokļa īpašnieks ir rakstveidā pilnvarojis kādu pārstāvēt savas intereses dzīvokļu īpašnieku kopībā un attiecīgā pilnvara ir izveidota BIS, tad šāda pilnvara neliedz tiesības pilnvarotajai personai piedalīties un balsot mājas kopsapulcēs, kuras notiek ārpus BIS, ja vien pilnvarā nav noteikts pretējais. Proti, tas, ka pilnvara ir izdota, izmantojot BIS funkcionalitāti, nav šķērslis pilnvarotajai personai veikt pilnvarā noteiktās darbības ārpus BIS.

Ņemot vērā, ka Ekonomikas ministrija (EM) ir vadošā valsts pārvaldes iestāde mājokļu politikas jomā, kura izstrādā nozari reglamentējošo tiesību aktu projektus un ir tiesīga sniegt skaidrojumu par tiesību normās noteikto, papildu informācijas vai skaidrojuma saņemšanai iesakām vērsties EM. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas