E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28456
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2
2
2

Kam jāierodas uz robežas noteikšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. janvārī, 2023
Jūlija

Labdien! Manā īpašumā ir zeme. NĪ ir kopīpašumā. Gribam zemi sadalīt. Vai uz robežas noteikšanu var ierasties tikai viens no kopīpašniekiem un parakstīt robežas noteikšanas aktus, ja pārējie īpašnieki atrodas ārzemēs? Paldies!

A
atbild:
26. janvārī, 2023

Kopīpašuma gadījumā zemes kadastrālās uzmērīšanas darbus, tai skaitā gadījumos, kad tiek veikta zemes vienības sadalīšana, atbilstoši Ministru kabineta 2011. gada 27. decembra noteikumu Nr. 1019 “Zemes kadastrālās uzmērīšanas noteikumi” 4. punktam ierosina visi kopīpašnieki. Izņēmums ir Nekustamā īpašuma valsts kadastra likuma 57.1 pantā noteiktās darbības, kuras var ierosināt arī viens kopīpašnieks, taču tas neattiecas uz zemes vienības sadalīšanu. Ierosināšanai nepieciešamos dokumentus iespējams parakstīt arī ar elektronisko parakstu.

Uz robežas apsekošanas, atjaunošanas un noteikšanas darbiem atbilstoši minētajiem noteikumiem uzaicina visus kopīpašniekus, taču, lai apvidū varētu veikt zemes kadastrālās uzmērīšanas darbus, nepieciešams, lai ierodas vismaz viens no kopīpašniekiem, kā tas ir norādīts minēto noteikumu 45. punktā.

Pēc darbiem apvidū nepieciešams veikt kadastra datu reģistrāciju vai aktualizāciju no zemes kadastrālās uzmērīšanas dokumentiem. Arī šos dokumentus nepieciešams parakstīt visiem kopīpašniekiem, tomēr tos, līdzīgi kā tika minēts iepriekš, iespējams parakstīt ar elektronisko parakstu.

Pastāv iespēja, ka visu kopīpašnieku ierašanās un paraksti var būt nepieciešami atsevišķos robežas neatbilstības novēršanas gadījumos, taču tas var būt nepieciešams tikai specifiskās situācijās.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 209 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas