E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12588
Lasīšanai: 2 minūtes

Personu sauc pie atbildības par visiem pārkāpumiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. augustā, 2017
karlis

Labdien! Manu draugu arestēja ar 3g marihuānu un pretsāpju medikamentiem (spēcīgiem). Vai likumā ir atšķirība starp medikamentu un narkotikām, ja viela līdzīga? Zāles bija iepakojumā. Kā ir ar vairākiem pārkāpumiem, vai tad sods palielinās, summējas?

A
atbild:
17. augustā, 2017
Valsts policija
Gita Gžibovska, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

Atsevišķi medikamenti var saturēt narkotiskās un psihotropās vielas. Šādus medikamentus drīkst glabāt un lietot tikai personas, kurām ir ārsta izrakstīta recepte. Atsavinot vielu, tiek nozīmēta ekspertīze, kuras laikā tiek noteikts tās sastāvs. Ja medikaments saturējis narkotiskās vai psihotropās vielas un persona šo medikamentu neatļauti iegādājusies, glabājusi vai lietojusi, par to iestājas atbildība pēc tāda paša Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa vai Krimināllikuma panta, kā par šo darbību veikšanu ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām. Svarīgi, cik lielu daudzumu narkotiskās vai psihotropās vielas konkrētais medikaments saturējis. Jāņem vērā, ka spēcīgām narkotikām “lieli daudzumi” sākas jau no dažiem gramiem, un par to attiecīgi iestājas smagākas sekas.

Lemjot par sodu, tiek ņemti vērā vairāki faktori: vai persona jau iepriekš sodīta, cik daudz narkotisko vai psihotropo vielu pie personas atrasts, nozieguma sekas u.c. Katrs gadījums tiek vērtēts individuāli.

Ja tiek izdarīti divi dažādi noziegumi, piemēram, persona izdarījusi zādzību un aizturēšanas brīdī pie viņas atrastas narkotikas, par šiem diviem noziegumiem tiek uzsāktas atsevišķas administratīvās lietvedības vai kriminālprocesi un persona tiek saukta pie atbildības par abiem noziegumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas