E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11639
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Parādnieks var vērsties pie kreditora un vienoties par labprātīgu parāda atmaksu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. martā, 2017
Amanda

Labdien! Man ir kredītsaistības. Tā nu ir sanācis, ka atmaksāt tās nevarēšu. No nākamā mēneša mani ienākumi ir bērna pabalsts, jo būs mazulis, un arī esmu palikusi viena. Saprotu, ka ātri nonākšu parādu piedziņā. Apzinos, ka visus reizē nevarēšu arī maksāt. Jautājums, cik ilgā laikā man sāksies šī parādu piedziņa vai man vispār kādi ienākumi arī paliks, ja bloķēs kontu? Kā situāciju labāk risināt?

A
atbild:
22. martā, 2017

Viss ir atkarīgs no tā, kādā procesa virzībā pašreiz atrodas Jūsu lieta pie kreditora. Process pēc tam, kad kreditors vēršas ar prasību tiesā un saņem tiesas nolēmumu, lai varētu sekojoši vērsties pie tiesu izpildītāja, ilgst no dažiem mēnešiem līdz pat pusgadam un ilgāk. Tas ir arī atkarīgs no tiesas, kurā lieta tiks iztiesāta.

Jums var ieteikt vērsties pie kreditora vai kreditoriem (ja ir vairāki), noskaidrot, kādā procesa stadijā atrodas lieta, un mēģināt panākt vienošanos par labprātīgu parāda ikmēneša apmaksu. Tādējādi lieta nenonāks ne tiesā, ne pie tiesu izpildītāja.
Ja lieta nonāk pie tiesu izpildītāja, arī tad Jums ir tiesības vērsties pie kreditora un mēģināt panākt vienošanos par labprātīgu apmaksu pa daļām. Kreditors tam var piekrist un nosūtīt tiesu izpildītājam pieteikumu par izpildu darbību atlikšanu saskaņā ar Civilprocesa likuma 559. panta pirmo daļu.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas