DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Līdz 1. maijam var iesniegt darbus starptautiskajam fotokonkursam “Capture Your City” 

Vēl līdz 1. maijam ikviens foto draugs vai entuziasts, kas sasniedzis 18 gadu vecumu, var iesniegt savus darbus populārajam Dānijas Arhitektūras centra fotogrāfiju konkursam “Capture Your City”, kura tēma ir “Jaunais skaistums”.  Mākslinieciski vērtīgāko darbu autori iegūs gan vērtīgas balvas, gan starptautisku atpazīstamību, jo fotoattēli tiks iekļauti ikgadējā Dānijas Arhitektūras centra fotogrāfiju izstādē. Savas simpātijas balvas - dāvanu karti Rīgas zoodārza apmeklējumam un momentfoto kameru, piešķirs arī Rīgas pašvaldība, izvēloties trīs  attēlus, kuros redzama galvaspilsēta. 

Galvenais konkursa noteikums - fotogrāfijai jābūt uzņemtai Rīgā, Milānā, Turīnā, Amsterdamā, Ļubļanā vai kādā no Dānijas pilsētām, un tai jāizceļ šo pilsētu unikālās īpašības, izaicinājumi, vai jāattēlo darba autora individuālā interpretācija par pilsētvides “jauno skaistumu”. 

Līdz 1. maijam (ieskaitot) fotogrāfija jāpublicē platformā Instagram ar mirkļbirku jeb tēmturi #CaptureYourCity2024 un jāatzīmē Dānijas Arhitektūras centra Instagram konts @danisharchitecturecenter. Tāpat fotogrāfijas var iesniegt, augšuplādējot tās konkursa oficiālajā mājas lapā https://dac.dk/en/exhibitions/capture-your-city-new-beauty/. Fotoattēlus var iesniegt neierobežotā skaitā, un dalība konkursā ir bez maksas. 

Pirmo trīs vietu laureāti iegūs vērtīgas balvas, un fotogrāfijas tiks iekļautas šā gada starptautiskajā Dānijas Arhitektūras centra fotogrāfiju izstādē, kas būs skatāma Kopenhāgenā no 6. jūnija līdz 1. oktobrim un vasaras mēnešos viesosies arī citās Eiropas pilsētās. Fotogrāfijas, kuras neiegūs augstāko novērtējumu, var nokļūt starp tiem darbiem, ko žūrija izvēlēsies izstādei. Labākos darbus konkursa mājas lapā dac.dk varēs aplūkot visu vasaru. Laureāti tiks paziņoti un sumināti fotoizstādes atklāšanā 6. jūnijā, un pasākuma tiešraidi varēs vērot attālināti.  

Balvas 1. vietai 

  • Pirmās vietas laureāts saņems “Interrail Pass for Europe” – bezmaksas ceļošanas karti Eiropas Savienības vilcienos 10 dienām, ko var izmantot 2 mēnešus; 
  • ieejas biļeti Dānijas Arhitektūras centra apmeklējumam uz gadu, kas atrodas Kopenhāgenā, vai reģionālo sadarbības partneru izvēlētajās vietās Milānā, Rīgā, Turīnā, Amsterdamā vai Ļubļanā. Rīgā tā būs ieejas biļete Latvijas Nacionālā mākslas muzeja apmeklējumam uz gadu; 
  • godalgoto fotogrāfiju drukātā formātā. 

Balvas 2. un 3. vietai 

  • Otrās un trešās vietas laureāts saņems dāņu uzņēmuma “Tagtomat” dāvanu kastīti ar “Bybi” medu no Kopenhāgenas un sēņu izlasi; 
  • dzirkstošo vīnu no “Andersen” vīna darītavas, kas izgatavots no “Discovery” šķirnes āboliem; 
  • godalgoto fotogrāfiju drukātā formātā. 

Savas simpātijas balvas piešķirs arī Rīgas pašvaldība, novērtējot fotogrāfijas, kurās attēlota Rīga un kuras konkursa žūrijas komisija izvēlēsies izstādei. Lai iesniegtu savu darbu šim novērtējumam, platformā Instagram papildus jāpievieno mirkļbirka jeb tēmturis #NewBeautyRIGA, savukārt, ja attēls tiek augšuplādēts konkursa oficiālajā mājas lapā, jānorāda, ka tas uzņemts Rīgā. Trīs atzītāko Rīgas attēlu autoriem pašvaldība piešķirs dāvanu karti Rīgas zoodārza apmeklējumam un momentfoto kameru. Rīga balvas piešķirs pēc konkursa uzvarētāju paziņošanas Kopenhāgenā. 

Konkursa nolikums un nosacījumi pieejami Dānijas Arhitektūras centra mājas lapā dac.dk. Lūdzu skatīt šeit: https://ac.dk/en/exhibitions/capture-your-city-new-beauty/ 

Fotokonkursu atbalsta filantropu apvienība “Realdania” un finansē Eiropas Savienības programmas “Jaunais Eiropas Bauhaus” projekts “DESIRE”, kura mērķis ir mudināt un iesaistīt vietējās kopienas iedzīvotājus pilsētvides veidošanā. Šogad konkurss ir kļuvis par projekta “DESIRE” papildu aktivitāti un tajā piedalās ne tikai Dānijas pilsētas, bet arī Rīga, Milāna, Turīna, Amsterdama un Ļubļana. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI