DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri piedalīsies militārajās mācībās Somijā

Publicitātes foto

No 25. aprīļa līdz 14. maijam Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 1.Mehanizētā kājnieku bataljona karavīri, tai skaitā valsts aizsardzības dienesta karavīri piedalīsies militārajās mācībās “ARROW 24”, Somijā. Mācības norisināsies Niinisalo garnizonā, ko organizē un vada Somijas bruņotie spēki.

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri mācībās “ARROW 24” pilnveidos un trenēs uzbrukuma un aizkavēšanas operācijas. Mācību mērķis ir stiprināt mehanizēto vienību sadarbību un savietojamību, tai skaitā ar sabiedroto karavīriem, kā arī uzlabot spēju saņemt starptautisko palīdzību un sniegt uzņemošās valsts atbalstu.

Mācībās kopumā piedalīsies aptuveni 2600 cilvēku, no kuriem lielākā daļa ir Somijas bruņoto spēku obligātā dienesta karavīri un aptuveni 300 starptautisko karavīru.

Mācību aktīvā fāze norisināsies no 29.aprīļa līdz 3.maijam Pohjankangas un Niinisalo poligonos.

Latvija un Somija ir uzticami partneri aizsardzības jomā, ņemot vērā abu valstu kopējās intereses un drošības apsvērumus Baltijas reģionā. Šī sadarbība ietver gan politisko dialogu, gan praktisku militāro sadarbību un kopīgu apmācību abu valstu kaujas spēju stiprināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI