DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Lielpasākums “Mežs ienāk Jelgavā” jau 26. aprīlī 

26. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 17.00 pasākumu cikla "Meža dienas 2024" ietvaros Jelgavā norisināsies lielpasākums "Mežs ienāk Jelgavā".  Ikviens interesents aicināts apmeklēt Pasta salu un piedalīties, iesaistīties, apskatīt un izzināt daudzveidīgo meža nozari. Šī gada devīze ir "Mežs mainībā" un to caur dažādām aktivitātēm izstāstīs gan nozares uzņēmēji, gan Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) mācībspēki un studenti. 

Visas dienas garumā Pasta salā apmeklētājiem būs iespēja izzināt meža un saistītās nozares, iepazīt to darbības jomas un ražoto produkciju, iegūt vērtīgas zināšanas par meža produktiem un to izmantošanas daudzveidību, izprast meža un ar to saistīto nozaru nozīmi Latvijas ekonomikas attīstībā, kā arī uzzināt par nozarēs nodarbināto profesiju daudzveidību un izglītības iespējām.  

“Pasākuma mērķis ir izglītot sabiedrību par Latvijas meža un dabas resursu apsaimniekošanas rezultātā iegūstamajām koksnes un nekoksnes vērtībām, to pielietojumu, dažādu saistīto nozaru nozīmi meža apsaimniekošanā un veselīgas sabiedrības attīstībā. Esam pārliecināti, ka mūsu kā universitātes misija ir gan izglītot topošos nozares speciālistus, gan stāstīt un radīt izpratni visā sabiedrībā, sākot ar pašiem mazākajiem līdz pat pieaugušajiem. Tā kā Jelgava ir meža nozares augstākās izglītības centrs Latvijā, tā ir vispiemērotākā vieta nozares uzņēmumu pulcēšanai,” stāsta LBTU Meža un vides zinātņu fakultātes dekāns Linards Sisenis. 

Lielākiem un mazākiem pasākuma dalībniekiem aktivitātes būs sarūpējuši tādi dalībnieki kā "Latvijas Finieris", "Latvijas Valsts meži", "Rīgas meži", "Stiga RM", "Nacionālais botāniskais dārzs", "Valsts meža dienests", "Makita", Latvijas Nacionālais dabas muzejs, "Mītavas čiekurs", Latvijas Kartogrāfu un ģeodēzistu asociācija,  SIA "Latvijasmernieks.lv", SIA "A-GEO", SIA "GEOMATIC", SIA "PERI", Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūts, Pipelife, ACO un citi. Pasākumā piedalīsies arī Nacionālie bruņotie spēki, lai stāstītu par mežu nozīmi valsts aizsardzībā. 

Meža dienas organizē Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Meža un vides zinātņu fakultāte sadarbībā ar Jelgavas valstspilsētas pašvaldību un tās iestādi "Kultūra", Latvijas meža un saistīto nozaru organizācijām un uzņēmumiem, nozares izglītības iestādēm, kā arī amatniekiem un individuālā darba veicējiem. 

Plašāka pasākuma programma pieejama LBTU mājaslapā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI