DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Eiropas diena reģionos: aicinām uz Eiropas telti Kuldīgā, Ventspilī, Daugavpilī un Gulbenē

Tuvojoties Eiropas Parlamenta vēlēšanām 8. jūnijā, aprīļa izskaņā sāksies vairāku pasākumu sērija Latvijas reģionos, aicinot iedzīvotājus piedalīties aizraujošās aktivitātēs un izzināt Eiropas Savienību, Eiropas Parlamentu, kā arī noskaidrot, kāpēc jādodas balsot Eiropas vēlēšanās. Eiropas dienas pasākumus Kuldīgā, Ventspilī, Daugavpilī un Gulbenē Eiropas Parlamenta (EP) birojs Latvijā rīko sadarbībā ar Europe Direct centriem. 

“Eiropa Latvijas cilvēkiem pieder tik pat daudz kā jebkuram citam eiropietim. Šobrīd, kad saprotam, cik demokrātija ir trausla, ir svarīgi atcerēties, ka ES veido ikviens no mums - gan deputāti Briselē un Strasbūrā, gan sabiedrība tepat Latvijā. It sevišķi būtiski to atcerēties 8. jūnijā, kad mums katram būs jāizdara izvēle Eiropas Parlamenta - vienīgās tieši ievēlētās ES institūcijas - vēlēšanās. Šie Eiropas dienas pasākumi reģionos lieliski izgaismos iemeslus, kāpēc doties pie vēlēšanu urnām,” saka EP biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele.

“Satiec Eiropu Kuldīgā” 27. aprīlī

Kuldīgā pie Ventas rumbas no 11:00 līdz 16:00 jau 18. reizi norisināsies palu šovs “Lido zivis Kuldīgā”, kas aicina ikvienu pavadīt aktīvu dienu Kurzemes pērlē. Pasākuma laikā EP biroja Latvijā un Europe Direct Kuldīga speciāli izveidotā programmā apmeklētājiem būs arī iespēja piedalīties aizraujošā viktorīnā par Eiropas Parlamentu un laimēt dažādas balvas, kā arī iepazīt Eiropas vērtības un salīdzināt tās ar savām personiskajām vērtībām.

“Eiropas pēdas Ventspilī” 6. maijā

Ventspils iedzīvotāji un viesi aicināti piedalīties velo orientēšanas sacensībās “Eiropas pēdas Ventspilī”. Orientēšanās laikā dalībniekiem būs jāatrod 20 objekti, kuri atspoguļo Eiropas vērtības vai tapuši, pateicoties ES finansējumam. Visas dienas garumā sacensību dalībniekiem un atbalstītājiem Eiropas teltī, līdzīgi kā Kuldīgā, būs iespēja laimēt balvas, atbildot uz dažādiem jautājumiem par Eiropas Parlamentu un arī atklāt, kā EP uzlabo Latvijas iedzīvotāju ikdienu.

Eiropas pagalma svētki Daugavpilī 8. maijā

Arī šogad pagalma svētki Daugavpilī pulcēs dažāda vecuma interesentus, aicinot piedalīties debašu cīņā, diskusijā “Ticēt savas balss spēkam”, grafiti meistarklasē, kā arī daudzās citās aktivitātēs. Uz svētku skatuves apmeklētājus priecēs muzikālie priekšnesumi un dažādas izlozes, savukārt plkst. 15:00 tiešsaistē plānots konkurss par un ap Eiropu, kurā piedalīsies dalībnieki no visas Latvijas. Veicinot demokrātijas izpratni, pagalma svētkos jauniešiem būs arī iespēja balsot par četrām iniciatīvām, kuras, viņuprāt, vajadzētu ieviest Daugavpilī. EP birojs Latvijā tradicionāli aicinās uz Eiropas telti.

Eiropas dienas orientēšanās Gulbenē 16. maijā

Svinot Latvijas divdesmitgadi Eiropas Savienībā, Gulbenes, Madonas un Alūksnes novados norisināsies orientēšanās spēlē “20 gadi - 20 sasniegumi”. Divu mēnešu laikā spēles dalībnieki meklēs objektus, kuri gan īstenoti, pateicoties ES finansējumam, gan saistīti ar Eiropas Savienības vērtībām. Orientēšanās spēles atklāšanas dienā, 16. maijā, Eiropas pagalma svētkos Gulbenes iedzīvotāji un viesi varēs piedalīties lielformāta āra spēlēs, Eiropas piknikā ar Eiropas brīvprātīgajiem jauniešiem, paneļdiskusijā par izglītību, kā arī Eiropas Parlamenta teltī norisināsies viktorīna un varēs izzināt savas un Eiropas vērtības.

Uzziņai

Europe Direct centri darbojas Eiropas Komisijas paspārnē, un to uzdevums ir informēt sabiedrību par ES jautājumiem un veidot saikni starp ES institūcijām un iedzīvotājiem, kā arī sadarboties ar vietējām organizācijām, īstenojot dažādus projektus ES aktualitāšu skaidrošanai. Šobrīd Europe Direct centri darbojas šādās pilsētās - Gulbenē ar filiālēm Madonā un Alūksnē, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā un Cēsīs, Ventspilī, Kuldīgā, Jelgavā un Jēkabpilī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI