DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Valsts prezidents aicina strādāt pie praktiskiem pasākumiem, kas veicinātu uzņēmējdarbību Latvijas reģionos 

28. martā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini. Tikšanās laikā tika pārrunāta Latvijas ekonomikas attīstības plānošana, eksporta un investīciju piesaistes pasākumi un līdzšinējais Ekonomikas ministrijas darbs, kas vērsts uz līdzsvarotu visu Latvijas reģionu ekonomikas attīstību. 

Valsts prezidents uzklausīja ministra redzējumu par Latvijas ekonomikas attīstības plānu un aicināja strādāt gan pie konceptuāla dokumenta, gan arī pavisam praktiskiem un ātri ieviešamiem pasākumiem, kas veicinātu Latvijas uzņēmēju iespējas eksporta tirgos un investīciju piesaisti Latvijas reģioniem. 

Valsts prezidents un ekonomikas ministrs pārrunāja situāciju austrumu robežas un Latgales pašvaldībās. Valsts prezidents vērsa uzmanību uz uzņēmēju un investoru jautājumiem, kas tiek uzdoti Valsts prezidenta reģionālo darba vizīšu laikā, piemēram, gan sarunās ar Latgales pašvaldību vadītājiem un uzņēmējiem, gan š.g. 22. martā nesenajā darba vizītē Saldus novadā. “Latvijas uzņēmēji un potenciālie investori sagaida praktiskas un konkrētas lietas no pašvaldībām vai valsts iestādēm, tādēļ ir svarīgi izstrādāt konkrētu piedāvājumu klāstu, ko Latvija un tās reģioni var piedāvāt uzņēmējdarbības attīstīšanai,” pauda E. Rinkēvičs.   

Ekonomikas ministrs pauda savu redzējumu par nepieciešamajiem uzlabojumiem Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras stratēģijā darbā ar eksporta veicināšanu un ārvalstu investīciju piesaisti. Puses arī pārrunāja Valsts prezidenta izveidotās Valsts konkurētspējas komisijas sadarbību ar Ekonomikas ministriju. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI